logo
Imprimir
19-01-2018 | 14:04hs
•CATALUNYA

L'Obra Social 'la Caixa' convoca 227 beques de postgrau en universitats espanyoles i estrangeres

L'oferta de beques de postgrau de "la Caixa" és la més important d'Espanya i una de les més rellevants d'Europa. La inversió prevista per a la convocatòria de 2018 és de 22,4 milions d'euros i el pressupost acumulat des de l'inici del programa ja supera els 241 milions d'euros

En la seva aposta contínua per potenciar el talent i l'excel·lència entre els joves, l'Obra Social "la Caixa" ha convocat una nova edició del programa de Beques de Postgrau. L'objectiu del programa, engegat en 1982, és donar l'oportunitat als estudiants més brillants d'accedir a les millors universitats i centres de recerca del món i, gràcies al progrés científic, la recerca i la qualificació professional, impulsar el desenvolupament de tota la societat.

El rigor en el procés de selecció dels estudiants i el volum i importància econòmica de les beques han consolidat el programa de l'Obra Social "la Caixa" com la més important d'Espanya i una de les més rellevants d'Europa. La inversió prevista per a la convocatòria de 2018 és de 22,4 milions d'euros i el pressupost acumulat des de l'inici del programa ja supera els 241 milions d'euros.

En total, en aquesta edició s'ofereixen 227 beques, que es distribueixen de la següent forma:

65 beques per cursar estudis de postgrau en universitats europees.
55 beques per cursar estudis de postgrau en universitats i centres d'Amèrica del Nord i Àsia-Pacífic.
20 beques per cursar estudis de doctorat en universitats o centres de recerca espanyols.
57 beques del programa INPhINIT, dirigit a investigadors de totes les nacionalitats, per cursar estudis de doctorat en centres de recerca espanyols amb l'acreditació d'excel·lència Sever Ochoa o María de Maeztu i en els instituts de recerca sanitària Carlos III.
30 beques de postdoctorat del programa Junior Leader, dirigit a investigadors de totes les nacionalitats, per dur a terme la seva activitat investigadora a qualsevol universitat o centre de recerca d'Espanya.

El procés de selecció d'aquests programes de beques es realitza per peer review d'acord amb les recomanacions de l'European Science Foundation establertes en el document European Peer Review Guide. Integrating Policies and Practices into Coherent Procedures. La selecció dels becaris es regeix, per tant, per criteris de transparència, equitat, eficiència i qualitat acadèmica i professional.

D'altra banda, el programa de Beques de "la Caixa" es distingeix per l'especial atenció i el seguiment personal que s'ofereix al becari abans, durant i després de la beca. En aquest sentit, l'Associació de Becaris de "la Caixa", que s'ha convertit en una referència acadèmica i professional de primer nivell, impulsa la realització de nombroses activitats per fomentar el networking entre les persones que han gaudit d'una beca de "la Caixa". Entre aquestes activitats, destaca el cicle de conferències Horizons: Talks & Lectures, que aprofita els contactes dels becaris de "la Caixa" per convidar a ponents de referència internacional.

Els estudiants que estiguin interessats en aquestes beques de postgrau, poden consultar les bases i la documentació necessària per tramitar la sol·licitud en l'apartat «Beques» del web de l'Obra Social "la Caixa":
www.obrasociallacaixa.org.

Beques de postgrau a l'estranger

Aquestes ajudes estan dirigides a estudiants espanyols que estiguin en disposició de cursar estudis de postgrau (màster, doctorat o recerca predoctoral) a l'estranger, tenen una durada màxima de dos anys i estan obertes a qualsevol disciplina. En la present edició, el programa convoca 120 beques, 65 per cursar estudis en universitats d'Europa, i 55 per a Amèrica del Nord (Estats Units i el Canadà) i la zona d'Àsia-Pacífic (Austràlia, Xina, Singapur, Japó, Índia i Corea del Sud).

La beca cobreix la matrícula sense límit d'import, viatges d'anada i tornada, i una aportació mensual, així com l'assegurança mèdica i la participació en una trobada prèvia a l'inici de la beca. La convocatòria per a les ajudes de postgrau a l'estranger es tanca els propers 1 de febrer (Europa) i 21 de març (Amèrica Nord, Àsia-Pacífic).

Beques de doctorat en Espanya

Aquestes beques estan dirigides a estudiants espanyols que estiguin en disposició de cursar a Espanya estudis de doctorat que culminin amb la lectura d'una tesi doctoral. Les ajudes tenen una durada màxima de tres anys i estan dirigides a qualsevol àrea del coneixement. En la present edició, el programa convoca 20 beques per cursar estudis de doctorat en una universitat o centre de recerca espanyol.

La dotació econòmica total d'aquestes ajudes és de 115.500 euros i inclouen, addicionalment, un programa de formació presencial en habilitats transferibles. La convocatòria es tanca el 27 de febrer.

Beques INPhINIT

Engegat en passat any amb el suport de la Comissió Europea a través de les accions Marie Sklodowska-Curie–COFUND del seu programa Horitzó 2020, està dirigit a investigadors de totes les nacionalitats que estiguin en disposició de cursar un doctorat en centres de recerca d'excel·lència espanyols a les àrees de ciències de la salut i de la vida, tecnologia, física, enginyeria i matemàtiques.

En la present edició, el programa convoca 57 beques per a la realització del doctorat en centres i unitats de recerca acreditats amb els segells d'excel·lència Sever Ochoa i María de Maeztu, així com en els instituts de recerca sanitària Carlos III. Les beques INPhINIT tenen una durada màxima de tres anys i una dotació econòmica total de 122.592 euros. Addicionalment a la dotació econòmica, s'inclou un programa de formació presencial en habilitats transferibles. La convocatòria per a aquestes beques es tanca l'1 de febrer.

Beques Junior Leader "la Caixa"

L'entitat ha engegat aquest any el programa de beques de postdoctorat Junior Leader "la Caixa" que té l'objectiu de donar l'oportunitat als investigadors més brillants d'impulsar la seva carrera investigadora a les millors universitats i centres de recerca d'Espanya. Aquest programa, la convocatòria del qual ja està tancada, atorga 30 beques amb una durada de tres anys i una dotació màxima per beca de 305.700 euros. Aquestes beques cobreixen el salari i els costos de la recerca, a més d'ajudes per al trasllat i l'habitatge, així com una subvenció per a investigadors amb fills.

Una decidida aposta per la investigació

El Pla Estratègic 2016-2019 de la Fundació Bancària "la Caixa" mostra una decidida aposta per la recerca, a través tant de la formació com del suport a projectes d'excel·lència. Amb aquest objectiu, l'Obra Social preveu triplicar el pressupost dedicat als programes de recerca, aconseguint els 95,4 milions d'euros en 2019. Una de les grans línies d'actuació en aquest àmbit és la formació de joves científics d'alt potencial, mitjançant el programa de beques vinculat a centres de recerca de referència.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/60923_lobra-ociallacaixaconvoca227beque-depo-tgrauenuniver-itat-e-panyole-ie-trangere--2.htm