logo
Imprimir
12-01-2018 | 14:16hs
•+ NOTíCIES

Art for Change 'la Caixa' destina més de 23.000 euros a un projecte artístic de transformació social a Girona

L'Obra Social "la Caixa" ha estat pionera en la recerca de noves formes d'entendre la cultura vinculades a la gent

L'Obra Social "la Caixa" destina 23.320 euros al projecte de dansa, El cos es cola de l'Associació Conarte Internacional, seleccionat a la convocatòria d'Art for Change "la Caixa", que es durà a terme a Girona per a adolescents en risc d'exclusió i professors de tres instituts. Es presentarà al Temporada Alta.

Art for Change "la Caixa"
L'art. Un camí que ens ajuda a entendre la realitat, així com una via per transformar-la

L'Obra Social "la Caixa" ha estat pionera en la recerca de noves formes d'entendre la cultura vinculades a la gent. Les exposicions són un punt de trobada entre diferents tipus de públic, i les activitats impliquen persones de diverses procedències i de totes les edats que prenen la iniciativa i hi tenen un paper actiu. Iniciatives en les quals el públic i els creadors treballen plegats per donar sentit a l'art. D'aquesta vocació va néixer, l'any 2007, Art for Change "la Caixa", un programa que conjuga la creació artística i la transformació personal i social, que fomenta la participació en processos creatius de qualsevol disciplina artística per afavorir la col·laboració i la inclusió de tothom, i que és respectuós amb la diversitat i obert a aprendre i a escoltar la societat.

A través d'Art for Change "la Caixa" es generen processos creatius liderats per un artista, en els quals participen col·lectius en situació de vulnerabilitat o persones d'un mateix entorn o barri, amb l'objectiu d'afavorir processos de transformació social. Amb l'impuls d'aquestes iniciatives s'ofereix als participants l'oportunitat d'entrar en contacte amb l'art i la cultura, es fomenta la igualtat de condicions i oportunitats, i es contribueix a l'apoderament de persones o grups a través d'un procés artístic.

Convocatòria d'ajudes a projectes artístics de millora social

A més de la creació de projectes propis, Art for Change "la Caixa" convoca cada any, ajudes per a projectes d'entitats culturals i d'artistes que promocionin activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques com a recursos de desenvolupament personal i inclusió social, per tal de fomentar el paper actiu dels col·lectius que hi participen i dels professionals del món de la cultura.

A la convocatòria 2017 es van presentar 224 propostes d'artistes i entitats culturals d'arreu de l'Estat espanyol. D'entre totes aquestes propostes, es van seleccionar 18 projectes, 10 dels quals tindran lloc a Barcelona (8), Girona (1) i Lleida (1). Participaran en aquestes iniciatives prop de 2.000 persones en situació vulnerable, que tindran l'oportunitat de dur a terme un procés de transformació personal i social a través d'una activitat artística.

A l'hora de la resolució s'ha tingut en compte especialment que els projectes reuneixin tres requisits: el foment del desenvolupament personal del participant mitjançant la seva implicació en el procés creatiu; la cohesió i la inclusió social a partir de la creació d'espais neutrals de relació, intercanvi i convivència, i la regeneració social de caràcter comunitari a partir d'activitats que contribueixin al desenvolupament de barris o grups socials i al reforç de conceptes com identitat i autoconfiança.

Els 10 projectes catalans aposten per activitats vinculades a les arts plàstiques (3), la dansa (2), la música (2), la fotografia (2) i el teatre (1).

El president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha destacat el ferm compromís de l'entitat «amb totes aquelles organitzacions culturals i artistes que troben en el procés creatiu una eina efectiva de transformació social i d'apoderament de col·lectius vulnerables».

Art for Change a Girona

Projecte: El cos es cola
Associació Conarte Internacional
Import concedit: 23.320 euros

Projecte dirigit a 256 adolescents i 30 professors de tres instituts de Girona de diferents col·lectius: immigrants, joves en situació de risc d'exclusió social i persones d'un mateix entorn escolar. L'objectiu principal és impulsar un procés creatiu col·lectiu de dansa que promogui la cohesió social i el desenvolupament comunitari. Es presentarà al Temporada Alta.

A l’enllaç següent s’indiquen els passos i els requisits necessaris per presentar un projecte a la convocatòria Art for Change ”la Caixa” 2018:

https://obrasociallacaixa.org/es/cultura/art-for-change/convocatoria




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/60303_artforchangelacaixade-tiname-de23000euro-aunprojectearti-ticdetran-formacio-ocialagirona-2.htm