logo
Imprimir
11-01-2018 | 21:16hs
•ANDORRA

Andorra i França signen una declaració d’intencions de cooperació en l’àmbit de l’esport

Ambdues ministres han coincidit a reconèixer el rol de la cooperació esportiva bilateral com a factor per reforçar els vincles entre ambdós territoris

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la ministra d’Esports de la República Francesa, Laura Flessel, han signat aquest dijous a París una declaració d’intencions per a establir diferents formes de cooperació en l’àmbit de l’esport. Ambdues ministres han coincidit a reconèixer el rol de la cooperació esportiva bilateral com a factor per reforçar els vincles entre ambdós territoris.

Gelabert i Flessel també han manifestat l’interès compartit en les polítiques que fomenten el respecte dels principis esportius fonamentals reconeguts en la Carta olímpica i de contribuir a la construcció d’un món millor i més pacífic, tot afavorint l’educació dels joves a través de la pràctica de l’esport, sense discriminació, en un esperit de comprensió mútua, amistat, solidaritat i respecte del joc net.

El text signat determina la col·laboració esportiva, tenint en compte les característiques dels sistemes esportius dels dos països, amb l’intercanvi d’experiències, de manera prioritària en l’àmbit institucional i en la cooperació entre federacions esportives homòlogues, en la prevenció i la lluita contra la violència, i contra el dopatge.

La ministra Olga Gelabert, acompanyada del secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal i de l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez i la ministra francesa, Laura Flessel, acompanyada de la consellera diplomàtica, Sylvie Lemaux i de l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyn Caballero, han pogut exposar les grans línies polítiques esportives de cada país i s’han compromès a continuar treballant per detectar quines són les expectatives de col·laboració entre països. En aquesta primera reunió han pogut establir la possibilitat que esportistes d’alt nivell o joves promeses d’Andorra, poguessin fer estatges d’entrenament amb les federacions franceses.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/60255_andorraifranca-ignenunadeclaraciodintencion-decooperacioenlambitdele-port-1.htm