logo
Imprimir
04-01-2018 | 15:55hs
•CATALUNYA

L'IVA i la caiguda de la publicitat posen en perill la viabilitat de TV3

Hisenda reclama 147 milions d'euros a la cadena catalana, i el seu director parla de "maniobra per liquidar-la"

Durant els últims dies, el director de TV3, Vicent Sanchís està concedint entrevistes amb un únic objectiu: demanar ajuda econòmica per salvar la televisió catalana. Sanchís ha denunciat que per culpa del Ministeri d'Hisenda i del seu ministre, Cristóbal Montoro, "la viabilitat econòmica de TV3 està en perill". Segons el director de la televisió autonòmica, els expedients tributaris de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) podrien suposar unes pèrdues de 30 milions d'euros en els ingressos del grup durant el 2018. En total, segons apunten des de la CCMA, el deute acumulat ascendeix fins als 147 milions d'euros, una xifra astronòmica si tenim en compte que es tracta d'una televisió autonòmica.

Si bé és cert que existeix una "asfíxia financera" per part del ministeri de Montoro, la realitat és que TV3 ha patit una alarmant caiguda dels ingressos en publicitat. Una situació que ha coincidit amb l'1-O. En aquest sentit, Sanchís ha criticat aquells que consideren que TV3 és una cadena independentista. "Si dius que som gent perillosa, al final hi haurà empreses que s'ho creuran", ha assenyalat en diverses ocasions el director de TV3. A falta de confirmació oficial, es parla d'una caiguda del 10% dels ingressos en publicitat. Unes xifres que evidentment preocupen a Sanchís.

Actualment TV3 té un pressupost anual que quasi arriba als 300 milions d'euros, encara que en els darrers temps, han vist com des de la mateixa Generalitat de Catalunya es reduïa el pressupost. El que realment preocupa als directius de TV3 i de la CCMA és que més de la meitat del pressupost (159 milions d'euros) es gasta en nòmines del personal. Una situació que, inevitablement, condueix a una retallada del personal però sobretot, de les despeses de programes de producció externa. És el cas de programes tan emblemàtics com Polònia i l'APM. A l'espera de noves informacions i de la constitució del nou Parlament de Catalunya, sembla que el 'procés' també passarà factura a TV3, un dels símbols més estimats per l'independentisme.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/59712_livailacaigudadelapublicitatpo-enenperilllaviabilitatdetv3-1.htm