logo
Imprimir
25-12-2017 | 21:30hs
•LLEIDA

L’alcalde Àngel Ros visita el pessebre monumental de l’església de Sant Pau

Obra de Virgilio del Olmo és un dels més guardonats en el concurs que organitza l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha saludat aquest vespre al mestre pessebrista Virgilio del Olmo i la seva esposa, que fa més de 23 anys que se n’encarreguen d’instal·lar el pessebre monumental de la Parròquia de Sant Pau, al barri de la Mariola, un dels muntatges més guardonats del concurs que organitza l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

El paer en cap ha visitat el pessebre, ha saludat al rector de la Parròquia, Mn. Antoni Agelet, i ha escoltat les novetats que cada any introdueixen els autors d’aquest espectacular muntatge, on es poden contemplar diferents escenes bíbliques de la vida de Jesús, des de l’anunciació fins al naixement, l’adoració i la fugida a Egipte. Representacions que Del Olmo alterna amb escenes de la vida tradicional catalana i els oficis de l’època, tot això en un plató amb cinc punts d’aigua, que circula pel mig de les escenes.

Virgilio del Olmo no només és l’autor del muntatge, sinó que també és el propietari. Cada any va incorporant alguna nova figura que construeix ell mateix o adquireix fins i tot fora de l’Estat espanyol, com ha passat en alguna ocasió. Enguany la novetat, a més de créixer en dimensions, és la plaça del poble de Betlem, on hi ha representants els artesans, comerços i la posada on Josep i Maria busquen allotjament.

En aquestes gairebé dues dècades de treball altruista i voluntari, la seva tasca ha estat reconeguda pel jurat del concurs de l’Agrupació Ilerdenca, ja que el seu pessebre ha estat premiat fins a 19 ocasions.

L’alcalde Ros ha felicitat al pessebrista per la seva tasca i l’ha animat a continuar.  




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/59024_lalcaldeangelro-vi-itaelpe-ebremonumentaldele-gle-iade-antpau-1.htm