logo
Imprimir
19-12-2017 | 16:55hs
•ENTREVISTES

Àngels Olmedo (PP): “Vull que Catalunya torni a ser el motor econòmic d'Espanya”

La candidata dels populars a Girona assegura que "som el partit que garanteix la fi del 'procés' i el retorn a l'estabilitat"

Nascuda a Figueres, Maria Àngels Olmedo Delestal és la cap de llista del Partit Popular per Girona a les eleccions del 21-D. De 59 anys, Olmedo és nascuda a Figueres i actualment és la portaveu del PP a l'Ajuntament de la seva ciutat. Maria Àngels Olmedo coneix el territori, i aquests dies gaudeix parlant amb la gent que es troba pel carrer. "Molts ciutadans encara no entenen com s'ha arribat a la situació actual", ha assegurat Olmedo fent referència als efectes nocius del 'procés'. Un dia abans de la jornada de reflexió, hem pogut entrevistar a la número 1 del PP a la circumscripció de Girona, i ens ha comentat que està "molt il·lusionada" de cara el 21-D. En aquest sentit, Maria Àngels Olmedo assegura voler el millor per Catalunya. "Em sento catalana i espanyola, i vull que Catalunya torni a ser el motor econòmic d'Espanya". Durant l'entrevista, Olmedo destaca que el vot popular, en contra del que molts diuen, és el vot útil dels partits constitucionalistes, ja que poden ser "decisius" a l'hora de formar govern. Finalment, la candidata del PP a Girona reitera el desig d'impulsar la província gironina dins la marca Espanya. "Destaquem en molts àmbits però hi ha molt marge de millora", ha assegurat la política figuerenca. Evidentment, el 'procés' i l'aplicació del 155 també han centrat bona part de la conversa.

-Com afronta la recta final de la campanya electoral?

Molt il·lusionada i amb el convenciment que podrem obtenir uns bons resultats que ens permetin portar a terme el nostre projecte. Encara queden alguns dies per convèncer a tots els indecisos. És per això que han de saber que és molt important que votin, i sobretot que dipositin la seva confiança al PP. Sense cap mena de dubte, som l'únic vot útil del 21-D.

-Esperen repetir els resultats de les anteriors eleccions autonòmiques en les quals van obtenir un escó a Girona?

Volem igualar o superar-ho. Som conscients que estem davant d'unes eleccions molt importants, marcades per la pèssima gestió del Govern de la Generalitat. Les enquestes mai ens beneficien, però som optimistes. Hem parlat amb molta gent de tots els àmbits i classes socials, i molts saben que el PP és la millor solució per frenar d'independentisme, i per restaurar la legalitat. Per sobre de tot, volem els millors resultats pel PP i per Catalunya. Els catalans ens mereixem estabilitat. En aquest sentit, som l'únic partit polític amb experiència i que ofereix més solucions al conjunt de la societat catalana.

-Durant la campanya, vostè ha insistit en potenciar la imatge de Girona. A què es referia?

La darrera legislatura només ha servit per parlar del 'procés' i s'han deixat de marge les qüestions que realment preocupen els catalans. El 'Govern' de Puigdemont ha sigut un desastre, no només a nivell econòmic, sinó també a nivell social. Com a candidata del PP a la circumscripció de Girona puc garantir que, amb nosaltres, la província de Girona millorarà en tots els àmbits. Tenim un potencial enorme que fins ara no s'ha explotat. Destaquem en turisme, cultura, història, infraestructures, gastronomia, però encara queda un marge de creixement important. Des del PP de Girona creiem en la marca Espanya i pensem que Girona n'hauria de formar part. Malauradament, el 'procés ens ho ha impedit.

-Creu que després del 21-D, es deixarà de parlar del 'procés'?

Depèn dels resultats. Per això és tan important que la majoria silenciosa es mobilitzi. Si ens voten, el 'procés' serà història. La gestió de Puigdemont i companyia ens ha portat a la ruïna econòmica. Molts ciutadans encara no entenen com s'ha arribat fins aquest punt. Hem de recordar que milers d'empreses han marxat de Catalunya per culpa del 'procés'. De fet, els mateixos independentistes han reconegut alguna de les conseqüències negatives d'una hipotètica independència. Han reconegut que sortirien de la Unió Europea, però tot i així han seguit endavant i han enfonsat la nostra economia. Jo, com a catalana i espanyola, estimo la meva terra i vull que Catalunya torni a ser el motor econòmic d'Espanya.

-Què els hi diria a les persones que encara dubten del seu vot constitucionalista?

Som el partit que garanteix que els independentistes no tornin a sortir-se amb la seva. A més, el PP pot ser decisiu a l'hora de formar un govern nítidament constitucionalista. Molts diuen que votar el PP és llançar el vot a les escombraries. S'equivoquen. Votar el PP és clau per acabar amb el 'procés' i per garantir progrés i estabilitat.

-L'aplicació del 155 els beneficiarà o perjudicarà com a partit del Govern espanyol?

Tant de bo no s'hagués hagut d'aplicar però Puigdemont i els seus ens ho van posar molt difícil. Gràcies al 155, Mariano Rajoy ha restaurat la legalitat i el respecte a les regles del joc. De totes maneres, també cal dir que el 155 no s'ha anotat en l'Administració. Des de la seva aplicació, tot funciona perfectament i hem pogut estabilitzar la situació política i econòmica.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/58481_angel-olmedoppvullquecatalunyatornia-erelmotoreconomicde-panya-2.htm