logo
Imprimir
14-12-2017 | 18:30hs
•POLíTICA

Puigdemont: “Avui per comprar un fonoscopi cal jurar la Constitució”

Marina Geli, el Dr. Trilla i el president han fet un reconeixement a la implicació dels professionals per mantenir la qualitat del sistema sanitari català

Carles Puigdemont ha defensat avui el sistema sanitari català, un sistema que "gràcies a un consens generalitzat, ens ha permès crear un model sanitari propi d'èxit: Els nostres hospitals estan entre els millors de l'Estat i el sistema té reconeixement internacional". Però amb això "no en tenim prou" ha prosseguit: "Volem aprofundir en un model encara de més qualitat i excel·lència". Puigdemont així ho ha explicat durant la presentació de les propostes en matèria de salut de Junts per Catalunya, un acte que s'ha celebrat a l'Hospital de Sant Pau.

Aquest sistema però avui pateix també els efectes del 155. "La Generalitat ocupada pel 155 és més lenta, amb més burocràcia i amb por. Avui per comprar un fonoscopi cal jurar la Constitució", el que ha suposat deixar parats o retardar diversos projectes sanitaris o iniciatives com la convocatòria de 2.400 places de professionals sanitaris que havia promogut el Govern català.

Puigdemont s'ha compromès "a aconseguir un veritable pacte nacional de salut que millori el sistema i doni resposta a les aspiracions dels professionals i salvaguardi el nostre model d'aquells que ens el volen destrossar".

Més enllà dels projectes de futur de la candidatura, Carles Puigdemont ha volgut fer un reconeixement "als professionals de la salut que han fet possible el que avui tenim" malgrat els problemes de finançament i la crisi econòmica dels darrers anys.

Marina Geli ha ressaltat que "el sector salut no és només un servei essencial per a les persones al llarg de la vida, que ho és, sinó que és també un sector econòmic de primer ordre". Les dades indiquen que és el tercer sector econòmic de Catalunya en termes de PIB i el segon sector en generació d'ocupació.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/58065_puigdemontavuipercomprarunfono-copicaljurarlacon-titucio-1.htm