logo
Imprimir
13-12-2017 | 18:53hs
•BAIX EMPORDà

59è Pessebre Vivent de Castell d'Aro 17, 23, 25, 26 i 30 i l'1 i 6 de gener

Més de 400 figurants per a un recorregut amb 52 escenes en un quilòmetre i mig

El Pessebre Vivent de Castell d'Aro es consolida, un any més, com el degà de la modalitat a Catalunya, assolint la seva 59a edició (es va començar a escenificar l'any 1959), i havent-li estat concedida l'any 2011 la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Es representa el 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre d'enguany i 1 i 6 de gener de 2018 (19 h) en una única sessió. L'esdeveniment és una iniciativa de l'Associació del Pessebre Vivent de Castell d'Aro (www.pessebrevivent.com) amb el suport de la regidoria de Turisme i Dinamització Cultural de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro.

La representació s'estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d'Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Més de 400 figurants, veïns i amics del municipi, participen en els 52 quadres que formen l'escenificació nadalenca en un recorregut d'un quilòmetre i mig. L'entrada general té un cost de 5 euros i la d'infant 3 euros (gratuït per a infants de 0 a 3 anys o amb el carnet del Club Super3), i es pot adquirir anticipadament a www.pessebrevivent.com i a entrades.pessebresvivents.cat. Enguany, es torna a oferir un got de brou calent -gentilesa de l'empresa Aneto- a tots els visitants al principi del recorregut.

Els quadres del pessebre, després d'una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l'Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte...). Tot seguit, hi ha un conjunt d'escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d'arreu: l'Anunciació de l'Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l'anunci de l'empadronament, la recerca d'una fonda, l'anada a Betlem, l'Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d'Aro, és la representació d'unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d'oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l'oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Simultàniament a la primera representació, el mateix diumenge 17 de desembre (18 h) a les sales d'art del Castell de Benedormiens s'inauguren tres mostres simultànies de caràcter nadalenc: 38è Concurs de diorames, pessebre i composicions nadalenques, treballs de Nadal de les escoles, i 17è Concurs de felicitacions nadalenques de la Biblioteca Mercè Rodoreda; i que es podran veure fins al 7 de gener. Altres activitats de Nadal al municipi són: Encesa de Llums de Nadal amb un concert de Cris Juanico (dissabte 2 de desembre), Gran Sorteig de Nadal (del 2 de desembre al 5 de gener), l'exposició del tió monumental (del 2 al 26 de desembre), el conjunt d'activitats a favor de La Marató (10 i 17 de desembre), concerts de Nadal de la Coral de la Vall d'Aro (16 de desembre) i l'Escola Municipal de Música (20 de desembre), la mostra del Fons Municipal d'Art a la Masia Bas de Platja d'Aro (del 23 de desembre al 7 de gener), exposició de la Bústia Reial (del 27 de desembre al 5 de gener), Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens (del 27 al 31 de desembre i del 2 al 4 de gener), el Campament Reial i la Cavalcada dels Reis de l'Orient (5 de gener) i també festes i quines populars de Nadal.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/57936_59epe-ebreviventdeca-telldaro17232526i30il1i6degener-1.htm