logo
Imprimir
11-12-2017 | 18:04hs
•LA SELVA

De les tradicions en fem una festa, torna la Fira del Tió a Arbúcies

L'actor Fel Faixedas serà l'encarregat de l'encesa de llums a la plaça de la Vila

El cap de setmana del 16 i 17 de desembre, Arbúcies celebrarà la quarta edició de la Fira del Tió. Una fira que serveix per donar el tret de sortida a les festes de Nadal, ja que amb motiu de la celebració, dissabte a la tarda hi haurà l'encesa de llums de Nadal de la plaça de la Vila amb un acte que comptarà amb l'actor i veí d'Arbúcies, Fel Faixedas.

La Fira del Tió començarà dissabte al matí amb la fira d'artesans, el jardí de tions amb sorpreses per a la mainada, ja que hi haurà més de 50 tions diferents i originals i l'animació de la fira amb els pastorets Pamtomaca, així com diferents tallers com el de fer tions i el d'aprendre a fer adorns nadalencs. A més, al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, tant al matí com a la tarda, ens visitarà l'Oncle Buscall, mestre tioner que té cura dels tions. A la tarda, a les 6, espectacle d'encesa de llums de Nadal a la plaça de la Vila. Tot seguit, es farà cagar el tió gegant amb els pastorets Pamtomaca.

El diumenge l'activitat a la fira es reprendrà amb el Jardí de tions i també es podrà passejar per la fira de productes nadalencs, que se situarà a la plaça de la Vila i als carrers de l'entorn, participar als tallers de decoració de Nadal, a més de poder visitar el Museu Etnològic del Montseny i la Farga del Roquer. Enguany, com que la fira coincideix amb La Marató de TV3, durant tot el dia s'elaborarà un gran puzle gegant infantil que es farà amb motiu de La Marató, que va destinada a les malalties infeccioses.

A 2/4 de 12, hi haurà la visita de l'Oncle Buscall a La Gabella i, a les 12, Ajuda'ns a buscar els tions que s'han amagat! A 2/4 d'1 es podran degustar els tastets de brou calentó i, a la 1, espectacle infantil. A la tarda, l'activitat seguirà a 2/4 de 5 amb els tallers de tions i de decoracions i arbres de Nadal; amb la visita de l'Oncle Buscall, amb el llançament de globus amb els millors desitjos a les 5 de la tarda i, a 2/4 de 6, es tancarà la fira amb el gran concert coral de Nadal a càrrec de les corals del poble.

Durant els 2 dies de la Fira del Tió se celebrarà un concurs d'Instagram a càrrec de l'Associació de Comerciants d'Arbúcies, i la foto guanyadora amb el tió gegant, rebrà una panera de regal. Per participar-hi només cal fer-se una fotografia amb el tió que hi haurà a la plaça i penjar-la a Instagram amb els hastags #FiraDelTió2017 i #arbúciesmontseny i etiquetar @arbuciesmontseny.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/57697_dele-tradicion-enfemunafe-tatornalafiradeltioaarbucie--1.htm