logo
Imprimir
08-12-2017 | 19:10hs
•POLíTICA

Jean Castel (Cs): “Volem que Puigcerdà tingui més trens amb major freqüència de pas, menys retards i més fiables”

El candidat de Cs per Girona critica que el govern no s'hagi preocupat de "modernitzar els trens perquè siguin més fiables ni millorar els horaris"

"Des de Ciutadans volem que Puigcerdà tingui més trens amb major freqüència de pas, menys retards i més fiables". Així de clar s'ha mostrat el candidat de Ciutadans (Cs) per Girona, Jean Castel, en una visita a la capital de la Cerdanya per comprovar sobre el terreny les necessitats urgents de la comarca en matèria d'infraestructures i accessibilitat. Castel ha indicat que les mancances en el sistema ferroviari actual "és un problema dilatat en el temps" i una constatació més que el govern "només s'ha dedicat al procés i ha estat inhàbil per buscar solucions".

El cap de llista per Girona, ha recordat que en les eleccions autonòmiques del 2015 Ciutadans ja va advertir de la necessitat "de dignificar aquest servei que molts usuaris necessiten diàriament". A més, ha urgit a "duplicar la via de l'R3, com hem reclamat també al Congrés" i ha criticat que el govern no s'hagi preocupat de "modernitzar els trens perquè siguin més fiables ni millorar els horaris" tenint en compte també que la Cerdanya ha aconseguit convertir-se en un pol d'atracció turística durant les quatre estacions. "Més enllà del turisme d'hivern, la Cerdanya s'ha reinventat els darrers anys amb els esports d'aventura, el senderisme, les rutes a cavall, les fires equines i el trinxat i hem de tenir clar que la millora de les connexions és vital", ha incidit.

Durant la seva visita a Puigcerdà, Castel també ha posat l'accent en la necessitat de millorar l'accessibilitat al túnel del Cadí i la collada de Toses i "l'eliminació dels punts negres, els d'alta sinistralitat i col·locar el doble guarda-raïl en punts crítics per a motoristes".

Finalment, Castel ha visitat l'estació de La Molina per celebrar els 70 anys de la seva obertura i ha reivindicat que fos "una de les primeres estacions de la nostra província que contribueix", per exemple, que durant aquest pont la Cerdanya tingui el 80% d'ocupació.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/57515_jeanca-telc-volemquepuigcerdatinguime-tren-ambmajorfrequenciadepa-meny-retard-ime-fiable--2.htm