logo
Imprimir
05-12-2017 | 15:47hs
•POLíTICA

Cap polític independentista dóna suport a la teoria conspirativa de Marta Rovira

La secretària general d'ERC va assegurar que "el Govern espanyol amenaçava amb morts als carrers" si es declarava la DUI

Ha passat més d'un mes de les polèmiques declaracions de Marta Rovira i cap partit o líder independentista ha sortit en defensa de la secretària general d'ERC. El 18 de novembre, Rovira va denunciar –sense proves- que "hi hauria morts als carrers si no es renunciava a la DUI". Les paraules de Rovira van aixecar una gran polèmica, sobretot perquè aquestes declaracions no tenien cap fonament. De fet, algunes de les fonts mencionades per Rovira van negar que coneguessin les intensions de l'Estat espanyol. Va ser el cas del síndic de Greuges, Rafael Ribó i el 'lehendekari' Iñigo Urkullu.

Evidentment les dures acusacions de la secretària general d'ERC no van agradar als membres del Govern espanyol ni tampoc als partits de l'oposició. Però el cas és que la reacció de Rovira tampoc va agradar a l'independentisme. Si bé el diputat de Junts Pel Sí, Lluís Llach va defensar a Rovira, cap polític separatista de pes va recolzar a la número 2 d'Oriol Junqueras.

La indiferència mostrada entre les files independentistes preocupa a Marta Rovira, ja que és conscient que ha quedat retratada. Acusar sense proves pot esdevenir un càstig electoral i inclús, personal. Amb l'exvicepresident Junqueras a la presó, Rovira es postulava com la futura presidenta de la Generalitat de Catalunya. Ara, aquelles declaracions pot ser que li passin factura. Demà comença la campanya electoral i podrem comprovar quin és el paper de Rovira, i si ha perdut opcions de liderar la nova legislatura.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/57216_cappoliticindependenti-tadona-uportalateoriacon-pirativademartarovira-2.htm