logo
Imprimir
01-12-2017 | 07:40hs
•CATALUNYA

Banys de Llo s'engalana pel Nadal

El centre termal de l'Alta Cerdanya, molt conegut per les seves aigües sulfuroses, torna a l'activitat amb els vestidors renovats

Amb l'arribada de l'època nadalenca el centre termal Banys de Llo, situat al petit municipi de Llo, a l'Alta Cerdanya, torna a obrir les seves portes de bat a bat. Ho ha fet avui acompanyat no només de la decoració pròpia d'aquestes dates, sinó també de novetats infraestructurals destacades com ara uns vestuaris renovats o uns nous dolls d'aigua que, amb tota probabilitat, incrementaran l'enorme sensació de benestar.

En aquest sentit, el balneari va tancar el passat dia 5 de novembre per afrontar el seu habitual parèntesi anual, un descans que els propietaris, Jean Yves i Isabelle Jail, van aprofitar per millorar els accessos a determinats indrets del complex i per desenvolupar canvis rellevants a la piscina interior.

Tot plegat ha servit per millorar el complex just abans de l'arribada de la temporada hivernal, una de les èpoques amb més clients a terres pirinenques. I és que de fet, les propietats sulfuroses de l'aigua de Banys de Llo, sens dubte un dels grans trets distintius del balneari, esdevé un reclam molt llaminer per passar els mesos de fred d'una manera excepcional: gaudint d'un bany calent rodejat de temperatures sota zero.

Això és possible gràcies a la localització d'aquestes aigües, ja que el centre termal està ubicat al costat de les Gorges del Segre, a tocar d'una font natural sulfurosa molt rica en sofre i minerals. Aquest fet, aquesta genuïnitat, brinda uns banys terapèutics que es converteixen en el millor aliat per a la relaxació, però que a més a més ajuden a alleugerir els dolors reumàtics o musculars i també vetllen pel benestar de la pell i dels cabells.

Ara bé, com és possible això? Per trobar l'origen d'aquesta aigua tan especial cal enfonsar-nos fins als 4.000 metres de profunditat, a tocar del magma, que és el lloc des d'on es projecta un líquid que tarda mil·lennis (uns 10.000 anys, aproximadament) a brollar per la superfície terrestre a uns 37 graus centígrads. És precisament durant aquest etern trajecte quan l'aigua absorbeix una gran quantitat de propietats mineralògiques, a més de cultivar unes algues microscòpiques que resulten molt beneficioses pel nostre cos.

El millor entorn possible

Més enllà de l'excel·lència d'aquestes aigües o dels benestants espais d'hidromassatge, Banys de Llor ofereix altres encants irresistibles. Un dels quals és el seu entorn, un paisatge bucòlic a 1.500 metres d'altitud des d'on el xiuxiueig del riu Segre es fa notar darrere de la bonica església romànica de Sant Fructuós de Llo. Sens dubte, una postal immillorable per gaudir d'aquests dies emblanquinats que se'ns aproximen.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/56962_bany-dello-engalanapelnadal-2.htm