logo
Imprimir
26-11-2017 | 19:47hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

La 6a edició de la fira Orígens tanca amb un nou èxit

En general, els productors presents a la fira han mostrat una gran satisfacció tant pel volum de visitants com pels contactes comercials que han establert durant tot el cap de setmana

Aquest diumenge la fira tanca les portes de la sisena edició de la fira amb una excel·lent valoració per part de l'organització i dels promotors, ja que, un cop més, la fira s'han omplert de visitants, igualant xifres de passades edicions, amb un total de 8.000 –dades a les 19h, a falta del recompte definitiu-. Pel que fa als tiquets de tast, la xifra ha estat superior a l'edició del 2016– una hora abans de tancar portes se n'han venut un total de 48.000-. Les xifres mostren un any més la consolidació d'aquest esdeveniment que s'ha convertit indubtablement en un referent. Com a dada remarcable, la primera edició de 2012 es van vendre 20.000 tiquets de tast.

Orígens ha comptat amb 90 productors d'arreu del territori català però també amb presència de les illes i d'Idiazabal com a territori convidat, que ha aportat cinc petits productors del municipi, tres de formatge, un de txacolí ecològic i un de sidra ecològica.

Entre les novetats d'enguany també cal destacar l'aposta pel producte ecològic que ha representat un 33% del total i que ha tingut una gran acollida entre el públic de la fira. A més de l' Espai vi i del 1r Concurs de Coques de Forner de Catalunya.

En general, els productors presents a la fira han mostrat una gran satisfacció tant pel volum de visitants com pels contactes comercials que han establert durant tot el cap de setmana. Alguna d'ells han exhaurit el producte abans de finalitzar la fira.

Pel que fa a l'espai firal, cal accentuar que, amb la voluntat d'innovació i descoberta constant de nous productes que persegueix Orígens, enguany, un 33% dels productors presents han participat per primer cop a la fira. La despesa mitjana per persona ha superat els 35 euros.

La ciutat d'Olot també ha viscut intensament Fira Orígens i és que aquest cap de setmana els restaurants i els hotels han registrat als índexs d'ocupació, en el cas dels hotels, d'un 90%.

Entre dissabte i diumenge s'han fet un total de 10 sessions de cuina, 9 degustacions guiades a l'Aula de Tast i 8 tallers per als més petits.

En referència a la procedència dels visitants, cal destacar, a banda dels garrotxins, que un al percentatge procedeixen de comarques properes com Osona i també de l'àrea metropolitana de Barcelona com el Vallès Oriental i Occidental o el Maresme.

El programa d'activitats d'aquest diumenge ha comptat amb les sessions de Vicenç Fajardo (La Plaça, Madremanya), Quin Casellas (Casamar, Llafranc) Joan Massegur (Hostal dels Ossos, Associació d'Hostalatge de la Garrotxa), Salvador Brugués (Girona), Fina Puigdevall (Les Cols, Olot) i Carme Ruscalleda (Sant Pau).

A l'Aula de Tast els protagonistes han estat els pans ecològics, pizzes i coques de recapte (L'Espurna, La Fogaina i Artipà); les cerveses artesanes de nova tendència (Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural); els torrons ecològics (Massaxuxes) i els formatges artesans i vins de varietats autòctones (La Xiquella i Parató).

Els més petits han participat en els tallers de l'Aula dels Nens dedicats als embotits, les coques, els pastissos o la xocolata.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/56467_la6aediciodelafiraorigen-tancaambunnouexit-2.htm