logo
Imprimir
21-11-2017 | 12:33hs
•PLA DE L'ESTANY

La nova sensació del flamenc Mariola Membrives presentarà 'Cantes de ida y vuelta' a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles

La cantant i actriu cordovesa es va donar a conèixer per la seva particular reinterpretació del mític àlbum Omega d'Enrique Morente i Lagartija Nick en clau de jazz

La nova sensació del flamenc Mariola Membrives presentarà Cantes de ida y vuelta a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles el proper diumenge 26 de novembre (19 h, 8 €). És un espectacle integrat per un repertori flamenc que homenatja mestres com ara Pastora Pavón, Pepe Marchena, Juan Valderrama, La Paquera de Jerez o Antonio Chacón. A més, reinterpreta cantes clàssics i alhora a un Enrique Morente lorquià arriscat i innovador que, de fet, és inspirador i essència del projecte.

Nascuda l'any 1978 a Còrdova, l'actriu i cantant Mariola Membrives porta temps afincada a Barcelona, on es va graduar amb el títol superior de cant flamenc (Esmuc, 2012). S'ha donat a conèixer a partir de la seva reinterpretació en clau de jazz del cèlebre àlbum Omega, d'Enrique Morente i Lagartija Nick. A més, va participar com a solista flamenca en l'espectacle Free Bach 212 de La Fura dels Baus. Valentia i exigència són dos adjectius que serveixen per definir, amb fidelitat, la seva trajectòria. L'any 2014 va publicar Llorona (Whatabout Music), un disc enregistrat exclusivament amb la seva veu i amb el contrabaix del japonès Masa Kamaguchi.

La cordovesa ha estudiat amb músics com ara Mayte Martín o Arcángel i ha col·laborat amb Miguel Ángel Cortés, Pastora Galván, La Moneta o Chicuelo. A més, combina la tasca de cantant i de compositora amb la investigació de la tècnica vocal i la musicologia, àmbit en el qual posa especial interès en el folklore llatinoamericà i la influència que ha tingut en el flamenc i en la música espanyola.

No en va, aquest estiu ha col·laborat amb el pianista gadità Chano Domínguez, en una proposta que agermana jazz, flamenc, copla i música llatinoamericana. L'espectacle que presentarà a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles, Cantes de ida y vuelta, és una proposta flamenca que inclou guajiras i altres ritmes llatins i també de la resta de la Península Ibèrica. Els espectadors de Banyoles podran gaudir d'una experiència única amb el format De prop, un concert de proximitat amb aforament reduït, ja que Membrives converteix els directes en una experiència difícil d'oblidar.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/55936_lanova-en-aciodelflamencmariolamembrive-pre-entaracante-deidayvueltaalauditoridelateneudebanyole--2.htm