logo
Imprimir
20-11-2017 | 15:45hs
•PLA DE L'ESTANY

La Setmana de la Mobilitat a Banyoles comença avui fins diumenge

És una campanya conjunta de tots els grups municipals (CiU, Junts per Banyoles-ERC, CUP i ICV-IdB) que inclou visites a escoles, un circuit a la plaça de les Rodes i una prova pilot de carril bici al passeig de la Indústria

L'Ajuntament organitza la Setmana de la mobilitat a partir d'aquest dilluns i amb activitats durant tota la setmana amb l'objectiu de reivindicar i conscienciar sobre l'ús de la bicicleta. És una campanya conjunta de tots els grups municipals: CiU, Junts per Banyoles- ERC, CUP i ICV- IdB.

Per la campanya s'han editat 6 cartells i material pedagògic dissenyat per l'estudi Can Seixanta (format per Joan Gómez i Txell Darné) que s'usarà per a l'ocasió i durant el futur. Aquest material en paper s'ha repartit a tots els habitatges de Banyoles i conté consells com ara que els ciclistes respectin les normes de circulació i que utilitzin el casc que és obligatori en vies interurbanes però també es recomana per la ciutat, i tenint en compte que és obligatori sempre per als menors de 16 anys.

En aquesta campanya l'Ajuntament de Banyoles recomana als ciclistes que es facin veure amb armilles o braçalets reflectants si és de nit o hi ha baixa visibilitat, que estacionin la bicicleta en llocs habilitats, que no circulin per les voreres llevat que hi hagi un carril bici i que coneguin quan tenen prioritat de pas.

A més de tota la campanya de conscienciació amb material que es farà arribar a l'escola i cartells a la via pública, s'han preparat activitats. Aquest dimarts es visitaran les escoles per difondre el contingut del material editat, el dijous es trobaran diferents regidors i faran recorreguts amb mitjans de transport diferents i a peu entre uns mateixos punts, el divendres es farà un taller de reflectants conjuntament amb l'Escola de Natura, i el dissabte serà el torn per un circuit de bicis amb senyals que s'instal·larà a la plaça de les Rodes de les 9 del matí a les 2 del migdia amb la col·laboració de la Direcció general de Trànsit. A la mateixa plaça de les Rodes hi haurà dos plafons amb les millores dels carrils bici dels últims anys i dos plafons més on tothom podrà suggerir millores als carrils bici de la ciutat. També es podrà participar en un taller de marcatge de bicis, amb la col·laboració de la Policia Local de Banyoles, per poder-la registrar i ser identificada en cas de furt.

Per dissabte cal destacar la prova pilot del passeig de la Indústria. I és que s'habilitarà un carril bici a la part esquerra d'aquest carrer com a prova per unir en bicicleta el centre amb l'Estany. Així doncs, dissabte no es podrà aparcar en aquest tram de carrer, tot i que amb cotxe es podrà circular amb normalitat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/55837_la-etmanadelamobilitatabanyole-comencaavuifin-diumenge-2.htm