logo
Imprimir
14-11-2017 | 14:08hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal presenta el Dossier de professionals d'arts escèniques i música de la Selva

El dossier està format per 37 professionals i companyies que treballen diferents disciplines dins les arts i la música, i que tenen un espectacle per exhibir i una trajectòria artística

El Consell Comarcal ha presentat el Dossier de professionals d'arts escèniques i música de la Selva. La finalitat del dossier és donar a conèixer els artistes i companyies, i facilitar una eina de contacte als programadors culturals, i molt especialment als ajuntaments de la comarca de la Selva. El dossier està format per 37 professionals i companyies que treballen diferents disciplines dins les arts escèniques (dansa, teatre, circ, entre moltes altres) i la música, i que tenen un espectacle per exhibir i una trajectòria artística.

El projecte es va presentar en el marc de la Jornada: cultura, creativitat i desenvolupament territorial, que es va celebrar el passat 3 de novembre, davant més d'una vuitantena de persones, la majoria tècnics i regidors de cultura i professionals del sector, com una iniciativa, dins de la línia de treball que s'està impulsant des de l'ens selvatà, per donar suport a la promoció de l'escena cultural - creativa com a factor de dinamització social i econòmica a la comarca.

Les companyies i grups de música que formen part de dossier 2017-2018 van haver d'acreditar la seva professionalitat a partir de la seva formació acadèmica, la seva trajectòria com a grup o intèrpret i el nombre d'actuacions realitzades en equipaments i programacions professionals.

Aquest dossier es va lliurar a tots els participants de la jornada, s'ha fet arribar a tots els ajuntaments de la comarca de la Selva i actualment es pot consultar a la web SelvaCultura.cat.

La consellera de Cultura, Raquel Reyner, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa que s'emmarca dins el projecte SelvaCultura, que es va posar en marxa el mes de maig passat. En aquest sentit Reyner ha destacat la bona feina que s'està duent a terme des de l'ens comarcal en la promoció de l'escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca. La consellera Reyner també ha assenyalat que "de cares l'any vinent es valorarà l'impacte del Dossier per realitzar una segona edició."

El Dossier de professionals d'arts escèniques i música s'incloïa en el marc del projecte SelvaCultura (www.selvacultura.cat), una nova plataforma web amb l'objectiu d'agrupar, en un sol clic, les activitats culturals que es porten a terme a la comarca i en el qual s'incloïen altres accions com són l'Art en Ruta i la Primera Mostra Selva Cultura 2017.
Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l'escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/55306_elcon-ellcomarcalpre-entaeldo-ierdeprofe-ional-dart-e-cenique-imu-icadela-elva-1.htm