logo
Imprimir
13-11-2017 | 21:03hs
•LA SELVA

El Ple de Renúncia de l'alcalde de Blanes es farà el divendres 17 de novembre a les nou del matí

L'horari de la sessió plenària s'ha decidit aquest vespre en la Junta de Portaveus, que ha comptat amb la participació dels representants de les vuit forces polítiques municipals

Arran que el passat dissabte l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va anunciar en roda de premsa la seva decisió de deixar el PSC i el seu càrrec Al capdavant de l'Ajuntament, el següent pas que calia seguir era fixar la sessió plenària en què s'haurà d'oficialitzar el segon extrem. Durant la compareixença amb els mitjans, l'alcalde ja va avançar que s'havia de convocar un Ple Extraordinari de cara al proper divendres 17 de novembre.

El què quedava per concretar era l'horari en què tindrà lloc la sessió plenària, cosa la qual s'ha debatut avui al vespre durant la Junta de Portaveus que ha tingut lloc al despatx d'Alcaldia. Finalment, s'ha decidit que serà a les nou del matí per facilitar i poder adequar-se als diferents horaris i responsabilitats que tenen els 21 regidors i regidores del consistori blanenc.

El ple tindrà un únic punt a l'ordre del dia: la renúncia de l'alcalde, Miquel Lupiáñez i Zapata. A banda del discurs de comiat del batlle, també hi haurà un torn de paraules de cinc minuts perquè puguin intervenir cadascun dels portaveus dels vuit grups amb representació municipal. La sessió inclourà el lliurament a Miquel Lupiáñez de la màxima distinció que atorga l'Ajuntament de Blanes: una reproducció de la Font Gòtica.

Darrers actes de l'alcalde de Blanes

Des que va fer pública la seva decisió, Miquel Lupiáñez ha estat rebent mostres de suport i emotius comiats tant de polítics com de ciutadans i representants d'entitats que, en assabentar-se, s'han acostat a l'Ajuntament de Blanes per dir-li-ho en viu i en directe, o bé s'han posat en contacte telefònic. L'alcalde ha seguit amb plena normalitat l'agenda que tenia prevista per aquest dilluns, que ha inclòs diverses reunions amb tècnics municipals i entitats.

D'altra banda, continuarà atenent els temes que ja havia programat amb anterioritat. Un d'ells serà demà dimarts, quan es farà la presentació de l'Agenda Llatinoamericana 2018. Dijous vinent presidirà la darrera Junta de Govern Local que haurà encapçalat, i a partir del Ple de Renúncia del divendres dia 17, passarà a ser alcaldessa accidental la número 2 de la llista del PSC, Pepa Celaya.

Calendari de sessions plenàries dels propers dies

Després que s'hagi fet efectiva la renúncia de l'alcalde de Blanes, el calendari de sessions plenàries de novembre inclourà almenys dues sessions més abans no s'acabi aquet mes. La Llei de Règim Local estableix que, d'ençà que hagi tingut lloc el ple de renúncia, el de presa de possessió s'haurà de celebrar en un termini que no pot excedir els 10 dies hàbils.

Això vol dir que, calendari en mà, aquest altre ple podria ser que es fes el dijous 30 de novembre o el divendres 1 de desembre. Abans, el dimecres 22 de desembre, es farà un altre ple extraordinari per escollir els membres de les meses electorals del 21 de desembre. D'altra banda cal tenir en compte que, al marge de totes aquestes circumstàncies, el ROM fixa que el darrer dijous de cada mes se celebren els plens ordinaris mensuals que, en el cas del mes de novembre, tindrà lloc el dia 30.

En el Ple de Presa de Possessió hi haurà dues voltes de votacions, ja que si en la primera no s'aconsegueixen sumar els 11 vots necessaris per escollir nou alcalde o alcaldessa, en la segona ho serà el candidat o candidata que proposi la llista més votada, la del PSC. Respecte aquest darrer extrem, des de l'agrupació socialista local no s'ha fet pública cap novetat.

També s'haurà d'incorporar a l'Ajuntament el quart regidor o regidora del PSC que substitueixi Miquel Lupiáñez. Seguint la llista de la candidatura les següents persones són: Ascensión Campayo, Jordi Blai, Antònia Coll, David Juan Carles, Joan Manuel Sánchez, Marcos Manuel Sáez, Maria Lluïsa Colomer, José Luis Quesada, Isabel de Luís, José López Corbalan, Maria Massó, Josep Baeza, Judit Llorens, i Francesc Giralt. Els dos darrers llocs els ocupen els dos exalcaldes del PSC a Blanes: Josep Marigó i Maria Dolors Oms.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/55233_elplederenunciadelalcaldedeblane-e-faraeldivendre-17denovembreale-noudelmati-1.htm