logo
Imprimir
07-11-2017 | 19:31hs
•CATALUNYA

'Empresaris de Catalunya' avisa des de Brussel·les de la 'sagnia' que la crisi política ha causat a l'economia

El president de l'associació, Josep Bou, considera que moltes de les empreses que han marxat "no tornaran"

L'associació Empresaris de Catalunya (EdC) ha avisat avui des de Brussel·les dels efectes negatius que, segons l'entitat, ha causat la crisi política a l'economia de Catalunya. "Creiem que l'economia i la convivència n'han sortit afectades i això s'ha d'arreglar, hem arribat a una situació en la qual Catalunya està dividida i enfrontada, no som capaços de parar aquesta sagnia", ha explicat l'empresari i president de l'associació, Josep Bou, qui també ha concretat que la xifra d'empreses que han canviat la seva seu social s'enfila a dia d'avui a un nombre superior a les 2.200.

En relació a aquesta fuga de companyies, precisament, Bou ha comparat la situació amb la que va viure el Quebec fa uns anys, quan un total de 700 empreses van abandonar la província canadenca. "Moltes de les empreses que han marxat no tornaran per diverses raons: allà on van són estimades, el sistema impositiu és més barat o la burocràcia és més senzilla i ràpida, per exemple. Tot això fa pensar que hi ha empreses que no tornaran, i això és una llaga oberta irreversible que mica en mica, a base dels anys, ho podrem anar arreglant".

Des de la capital europea, i davant d'una seixantena de mitjans de comunicació de diversos països, EdC també ha alertat de la caiguda del sector turístic arran de la crisi política (que ha situat en un 20%) o de la davallada en la restauració (30%) o en la venta de pisos (50%).

A l'acte, on a més de Bou també hi havia el vicepresident de l'associació Carlos Rivadulla, hi han assistit els caps de les delegacions del PP, PSOE i C's a l'Eurocambra, Esteban González Pons, Iratxe García i Javier Nart, respectivament. Tots ells han pogut escoltar la valoració de Bou en relació a les eleccions del proper 21 de desembre, uns comicis que segons el president d'EdC poden suposar un "ensorrament" de l'economia catalana si guanyen els partits nacionalistes: "Hi hauria un ensorrament general de la moral d'inversors i empresaris. Si això passés, aquest degoteig d'empreses que marxen, que ara es compten per desenes al dia, passarien a ser milers". "El que fa falta és poder parlar i dir les coses pel seu nom, els catalans som gent de seny i ens hem d'entendre, es poden fer moltes coses", ha conclòs Bou.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/54746_empre-ari-decatalunyaavi-ade-debru-elle-dela-agniaquelacri-ipoliticahacau-ataleconomia-2.htm