logo
Imprimir
03-11-2017 | 09:16hs
•TURISME

Els ports de Palamós i Roses clouen una temporada de creuers excel·lent amb 46 escales i més de 45.000 passatgers

L'impacte econòmic de l'activitat de creuers ha estat de 3,6 milions d'euros en el territori

El port de Palamós (Baix Empordà) ha tancat avui una temporada de creuers històrica amb 42 escales i 42.800 passatgers, batent rècords en escales i passatgers. Comparativament han arribat deu escales més que l'any passat amb un increment del 31%, i 18.000 passatgers més amb un augment del 74% respecte a la temporada anterior. Amb aquestes xifres Palamós supera per primer cop el llindar de quaranta escales i assoleix també per primera vegada més de 42.000 passatgers.

Així mateix, l'impacte econòmic de l'activitat de creuers al port de Palamós ha estat de 3,4 milions d'euros. Aquests resultats excel·lents consoliden el lideratge del port en l'activitat creuerística, reforcen el paper de la destinació Costa Brava, ajuden a dinamitzar el turisme a la demarcació gironina i impulsen econòmicament el territori.

.-La temporada de creuers 2017 es va iniciar el 27 d'abril i ha finalitzat el 2 de novembre. Els mesos amb major afluència de creuers han estat setembre amb 10 escales, el juliol amb 8 escales, l'octubre amb 7 escales i el mes de maig amb 6. Destaca l'afluència de turistes de creuer en temporada baixa.

.-Aquest any han visitat Palamós un 55% de companyies de luxe i un 45% de categoria estàndard. Comparativament amb la temporada anterior els creuers de luxe han baixat un 11% i les navilieres estàndard han incrementat un 11%.

.-Quan a nacionalitats la tipologia de turistes ha estat un 50% britànics, un 21% alemanys, un 16% nord-americans, 3% canadencs, 2% australians, 1% irlandesos i un 7% de nacionalitats vàries. Destaca la forta incorporació del mercat alemany amb la companyia Aida Cruises.

.-Palamós ha rebut vuit escales inaugurals dels creuers: Albatros, Aidaaura, Island Sky, Oriana, Seabourn Encore, Seven Seas Voyager, Sirena i Star Breeze que han visitat per primer cop el port i la destinació.

.-Pel que fa a companyies destaca l'estrena de la companyia Aida Cruises que ha suposat la incorporació d'un perfil de turista alemany. El retorn de la naviliera britànica P&O Cruises. Així com la fidelització de la companyia britànica Thomson Cruises i de la nord-americana de luxe Seabourn Cruise Lines. També cal remarcar la continuïtat de les navilieres nord-americanes de luxe Oceania Cruises, Regent Seves Sea Cruises, Azamara Cruises i Windstar Cruises. A més de la visita de la companyia francesa Ponant Cruises.

L'Azamara Quest clou la temporada

El creuer Azamara Quest ha clos l'excel·lent temporada de creuers 2017 del port de Palamós. El vaixell ha arribat a les 13.00 hores procedent del port italià d'Ajaccio i preveu salpar a les 23 hores cap al port de Barcelona. El creuer porta a bord 645 passatgers majoritàriament nord-americans i britànics.

Aquest creuer de la companyia nord-americana de luxe Azamara Cruises té bandera de Malta, una eslora de 180 metres, una mànega de 29 metres i un registre brut de 30.277 tones.

Balanç del port de Roses

El port de Roses (Alt Empordà) ha tancat la temporada, que ha anat d'abril a juliol, amb 4 escales i 2.400 passatgers. Comparativament ha rebut una escala menys i ha doblat amb escreix el miler de passatgers de la temporada passada. L'impacte econòmic d'aquests creuers ha suposat 200.000 euros en el territori.

.-La instal·lació portuària de Roses ha rebut dues escales inaugurals. D'una banda, el creuer de luxe Seabourn Odyssey de la companyia nord-americana Seabourn Cruise Line que feia dues temporades que no visitava l'Alt Empordà. Per l'altra, el creuer de categoria estàndard Tui Discovery que ha suposat la incorporació de creuers de major capacitat al port rosinc i que ha suposat l'arribada d'un perfil de creuerista britànic.

.-La fidelització de la companyia de luxe Seadream Yacht Club que amb el creuer Seadream I repeteix per segon any consecutiu.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/54342_el-port-depalamo-iro-e-clouenunatemporadadecreuer-excellentamb46e-cale-ime-de45000pa-atger--2.htm