logo
Imprimir
24-10-2017 | 14:37hs
•ESPORTS

El tret de sortida del Circuit Gironí de Cros serà al 29 d'octubre a Olot

Enguany també es celebra el 27è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i el 14è Trofeu Diputació de Girona

La sala Carles Rahola de l'edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona ha acollit presentació del Circuit Gironí de Cros 2017-2018 aquest dimarts, 24 d'octubre al migdia. L'acte de presentació ha comptat amb la participació del representant territorial del Consell Català de l'Esport, Josep Pujols; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el diputat d'Esports, Carles Salgas; i un representant de la Federació Catalana d'Altetisme, Jaume Ferret. Enguany, l'acte ha estat apadrinat a Girona per l'Àngel Mullera i en Jonathan Romeo, tots dos atletes del Club Atletisme Lloret La Selva.

El calendari 2017/2018

La primera prova del Circuit Gironí de Cros tindrà lloc a Olot el pròxim 29 d'octubre, i la darrera es realitzarà el 4 de febrer amb el 33è Cros de Caldes de Malavella, que serà també el Campionat de Catalunya Veterà i Promesa. La resta de les proves que formen part del calendari del circuit de la temporada 2017/2018 són: Santa Coloma de Farners, el 5 de novembre; Sant Hilari Sacalm, el 12 de novembre; Girona, el 19 de novembre; Salt, el 3 de desembre; Banyoles, el 17 de desembre; Vidreres, el 14 de gener; Maçanet de la Selva, el 21 de gener i Riudellots de la Selva, el 28 de gener.

El responsable del Consell Català de l'Esport, Josep Pujols, ha assenyalat que "tots els atletes de Girona esperen l'inici del Circuit Gironí de Cros, ja que per a ells és el començament de la pretemporada". En el transcurs de la presentació del Circuit Gironí de Cros, el responsable del Consell Català de l'Esport a Girona, Josep Pujols també ha indicat que "tenim participants que s'hi apunten sempre, i altres que s'hi van incorporant".

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l'impacte econòmic que representa una cita d'aquestes característiques per a les poblacions que organitzen alguna d'aquestes proves del circuit. I és que, tal com ha explicat Balliu, en la darrera edició va venir gent de municipis d'altres llunyans com Vandellòs, Lleida o Tarragona. És a dir, que vénen participants que es queden a dormir, mengen i fan turisme per la zona i això evidentment repercuteix positivament al municipis.

Dins del calendari presentat aquest dimarts al migdia també s'inclou la celebració del 27è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i del 14è Trofeu Diputació de Girona. "Hi ha molta feina al darrere de l'organització de la competició, però sempre hi volem ser perquè potenciem l'esport i, a més, hi ha un impacte econòmic als municipis que acullen els curses", ha explicat Salvador Balliu durant el seu parlament.

La Selva té la meitat de les seus, i quatre d'aquestes són les més veteranes del Circuit Gironí de Cros. "Per tant, des del Consell Comarcal de la Selva seguirem donant suport a la celebració del Circuit Gironí de Cros", ha exposat Balliu.

El diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, ha destacat la col·laboració amb totes les administracions per consolidar aquest circuit i que sigui un referent a tot el territori català. En aquest sentit, Salgas ha instat a continuar treballant com fins ara perquè les comarques gironines continuen essent el referent que és en la modalitat de cros.

El responsable dels veterans de la Federació Catalana d'Atletisme, Jaume Ferret, ha assegurat que tots aquells atletes que tenen com a objectiu fer alguna cosa important durant la temporada participen en algun dels crosos.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/53568_eltretde-ortidadelcircuitgironidecro-eraal29doctubreaolot-2.htm