logo
Imprimir
17-10-2017 | 13:00hs
•ACTUALITAT GIRONA

Lliuren a Girona els Premis Talent 2017

S'han lliurat 11 premis, consistents en l'aportació econòmica equivalent al primer any de matrícula

Onze estudiants de nou instituts catalans han estat seleccionats com a guanyadors de la 1a edició dels Premis Talent Obra Social "la Caixa"- Politècnica de Girona que neixen de la voluntat de col·laboració d'ambdues entitats per tal d'atraure talent a la Politècnica de la Universitat de Girona. Els premis volen reconèixer i premiar als futurs estudiants de la Politècnica amb millor currículum acadèmic durant els estudis de secundària i en la prova d'accés a la Universitat, per fomentar que el talent no marxi del territori.

Els premis, consistents en un any gratuït de matrícula, els van lliurar el president del Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Jaume Juher, el director d'Institucions de CaixaBank a Girona, Josep Blanch i el director de la Politècnica de la Universitat de Girona, Quim Salvi la setmana passada en el marc de l'acte d'inauguració de curs de la Politècnica de la Universitat de Girona.

Els candidats han hagut de complir els següents requisits per poder optar al Premi Talent:

- Demanar preinscripció universitària en algun dels estudis de grau de la Politècnica com a primera opció en la convocatòria de juliol.

- Estar en possessió de la millor nota d'accés del grau, mínim 8,5.

- Procedir de batxillerat o de cicles formatius de grau superior.

Aquests premis pretenen ser una de les accions principals d'un nou eix de treball que el Patronat Politècnica desenvoluparà en els propers anys amb el suport de la Diputació de Girona, com és l'atracció d'estudiants cap als estudis tècnics impartits dins la Politècnica.

El Patronat ha recollit en els darrers temps la preocupació per part de les empreses del territori sobre la manca d'oferta de professionals tècnics, especialment en les enginyeries, siguin recent graduats o estudiants en curs per fer les estades en l'entorn laboral. Aquesta preocupació dels empresaris es confirma amb les dades de matriculats o d'estades en entorn laboral que lamentablement, des del 2014 fins el 2016 van disminuir entorn al 15% en valor absolut, malgrat ser estudis amb índexs molt elevats d'inserció laboral de qualitat. Aquest any, afortunadament, les dades han començat a ser més positives, i el nombre de matriculats ha augmentat un 7% respecte a l'any passat.

Des del Patronat, gràcies a la col·laboració de la Fundació Bancària "la Caixa" es vol treballar perquè el teixit empresarial de l'entorn de la universitat pugui seguir accedint al talent de qualitat, al coneixement i a les tecnologies innovadores que aporta la Politècnica. Amb l'objectiu que aquest estatus privilegiat no disminueixi, ja sigui amb qualitat ni amb quantitat, cal seguir treballant perquè a la Politècnica vinguin els millors. Els Premis Talent pretenen ser una eina tractora respecte a altres activitats que des del Patronat es volen impulsar per afavorir l'atracció d'estudiants en els propers anys com ara xerrades informatives als instituts, activitats universitàries, etc..

El Patronat, està de celebració, doncs ha superat els 100 membres recentment. Actualment està format per 119 empreses (109 patrons i 10 col·laboradors) amb 17 noves incorporacions en el darrer any. Un Patronat que destina més de 200.000€ a fomentar la relació universitat-empresa, premiant el talent dels estudiants i la transferència de tecnologia, i que conjuntament amb la Diputació de Girona i el Consell Social de la Universitat de Girona finança un director tècnic que acosta a les empreses del territori els serveis i activitats universitàries que poden ser del seu interès.

Des de l'Escola apunten que els Premis Talent seran una eina molt motivadora pels alumnes de secundària, inclús per els propis coordinadors i professors dels instituts per tal de recordar als alumnes que tot esforç pot tenir un reconeixement important.

L'aportació de titulats per part de la Politècnica a les empreses gironines ha estat realment important per al teixit industrial del territori.

Si parlem de dades recents, el darrer curs 2016/2017 fins a 337 estudiants han realitzat estades en entorn laboral i 329 estudiants s'han graduat convertint-se en nous professionals.

Llistat de premiats Premis Talent Obra Social "la Caixa"- Patronat Politècnica 2017:

· Les 4 províncies de Catalunya representades. (Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona)

· 5 comarques premiades de Girona (Gironès, Pla de l’Estany, Alt i Baix Empordà, la Selva).

· 9 instituts en total han aportat els 11 premiats




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/52930_lliurenagironael-premi-talent2017-2.htm