logo
Imprimir
16-10-2017 | 19:35hs
•ACTUALITAT GIRONA

Més de 200 propostes ompliran Girona durant les Fires de Sant Narcís

Els espais d'activitats familiars i l'obertura als barris de la ciutat són dos dels punts destacats de les Fires de Sant Narcís 2017

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i la regidora de Dinamització del Territori de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, han presentat aquest matí la programació de les Fires de Sant Narcís 2017. Més de 200 propostes festives ompliran d'activitat la ciutat des del pregó del divendres 27 d'octubre fins al castell de focs del 5 de novembre.

La creació de dos espais d'activitats familiars –a les places de Salvador Espriu i de Santa Susanna- i l'obertura de la festa major als barris de la ciutat –amb les novetats de la iniciativa "Les Fires dels Quatre Rius", les atraccions sostenibles a la plaça de Ramon Berenguer i el taller d'herbes remeieres a Sant Daniel– són els punts destacats de la proposta d'aquest any.

"Cada any busquem fórmules i solucions per fer unes Fires més participades i amb més implicació de la ciutadania i aquest any, per exemple, cal ressaltar la proposta de 'Les Fires dels Quatre Rius', una idea que segur que es consolidarà", ha ressaltat l'alcaldessa. La regidora Eva Palau ha subratllat, en la mateixa línia, que "les Fires són el moment d'establir relacions amb els veïns dels diferents barris a través de les activitats que es proposen".

No faltaran a aquestes Fires les activitats tradicionals i populars que les fan singulars, com la cercavila de gegants (27 octubre); les matinades, els castells de vigília, el sopar popular i el correfoc (28 d'octubre); la passejada pel Barri Vell amb els capgrossos de Girona i la diada castellera (29 d'octubre); el concurs de colles sardanistes de Girona, el concurs de sardanes revesses i la pujada d'un pilar de 4 dels Marrecs de Salt a les escales de la Catedral (1 de novembre), i la trobada de gegants i cercavila (5 de novembre). El ball de gitanes de Montmeló i el correfoc amb els Trons de l'Onyar –la colla petita dels Diables de l'Onyar-, del dia 4 de novembre, s'incorporen aquest 2017 a les activitats tradicionals de Fires.

Enguany, a més, s'aposta de nou per les lluminàries de Fires, que es faran el dia de Tots Sants als jardins de la Infància, i s'ha reforçat l'oferta d'activitats per a la gent jove, posant un èmfasi especial a la Beatufarra, en la qual col·laboraran tres entitats: la Fal·lera Gironina, els Diables de l'Onyar i el Casal Independentista El Forn.

Marta Madrenas ha fet una crida a "viure les Fires amb il·lusió, diversió i una gran dosi de tolerància, civisme i solidaritat, perquè esdevinguin un exemple de festa major per al país". "En els moments complicats que estem vivint és important trobar espais de normalitat i de quotidianitat, com les Fires de Sant Narcís, en què hem de lluir la nostra ciutat com mai", ha afegit.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/52883_me-de200propo-te-omplirangironadurantle-fire-de-antnarci--2.htm