logo
Imprimir
13-10-2017 | 16:18hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'Ajuntament de Girona destinarà 50.000 euros a subvencionar l'IBI a famílies monoparentals

Amb aquesta mesura s'equiparen els ajuts econòmics de l'impost sobre béns immobles (IBI) ja existents de les famílies nombroses amb famílies monoparentals

La propera Junta de Govern Local, que tindrà lloc el 20 d'octubre, aprovarà les bases específiques per a l'atorgament d'ajuts econòmics adreçats a titulars de famílies monoparentals de la ciutat per a l'any 2017. Un cop transcorreguts 30 dies de la seva publicació al BOP els titulars amb reconeixement de família monoparental ja podran sol·licitar aquest ajut per a persones propietàries de béns immobles.

"Per a aquestes famílies amb fills menors a càrrec que conviuen i depenen econòmicament d'una sola persona, és necessari que per part de l'Ajuntament de Girona es realitzin mesures per establir i promoure beneficis que facilitin o millorin la seva capacitat econòmica disminuint la càrrega impositiva i millorant la capacitat de donar cobertura a les seves necessitats bàsiques" ha explicat la tinenta d'alcaldia i regidora d'Igualtat i Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque.

El Parlament de Catalunya va dictar per Decret 151/2009 de desplegament parcial de la Llei 18/2003, el reconeixement de la condició de família monoparental i l'equiparació de les famílies monoparentals a les famílies nombroses quant a les prestacions econòmiques als beneficis, avantatges fiscals i bonificacions de les famílies nombroses. La finalitat d'aquests ajuts econòmics, per tant, és eliminar la possible discriminació de les persones titulars de família monoparental respecte les destinatàries de la bonificació establerta a l'Ordenança fiscal reguladora de l'IBI, per a persones propietàries del seu domicili habitual que tinguin la condició de família nombrosa.

Podran sol·licitar els ajuts les persones titulars de famílies monoparentals empadronades a Girona, amb dos o més fills, o amb un fill amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33% o si el titular està incapacitat per treballar. Quedaran excloses d'aquest ajut les persones que no estiguin al corrent de pagament de les obligacions tributàries a l'Ajuntament i resta d'administracions o hagin estat sancionades o condemnades a la pena de pèrdua de possibilitat d'obtenir subvencions. Un cop passi el període de publicació al BOP de 30 dies, els titulars de famílies monoparentals podran sol·licitar aquest ajut a l'Ajuntament de Girona a partir del 27 de novembre i durant un període de 30 dies.

L'aprovació d'aquestes bases suposa habilitar una partida pressupostària amb crèdit de 50.000 euros que permetrà la instauració i aplicació d'una línia de subvencions adreçada a famílies monoparentals. "La realitat social ha dut a l'existència de diferents formes de composició familiar. Una d'aquestes realitats, és la configuració de les famílies monoparentals i des de l'Ajuntament hem de donar resposta a les necessitats de totes les configuracions" ha afegit Paneque.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/52732_lajuntamentdegironade-tinara50000euro-a-ubvencionarlibiafamilie-monoparental--1.htm