logo
Imprimir
10-10-2017 | 19:34hs
•ANDORRA

Martí i Espot destaquen les mesures adoptades per millorar la qualitat de vida de la gent gran

La 24a Festa Magna ha tingut lloc al Prat del Roure i s’hi han aplegat més de 500 padrins i nombroses autoritats, entre les quals, a més de Martí i Espot, hi havia els ministres Sílvia Calvó, Carles Álvarez i Eva Descarrega, el síndic general i la subsíndica general, Vicenç Mateu i Mònica Bonell, i nombrosos cònsols

El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, han participat, aquest dimarts, en la celebració de la 24a edició de la Festa Magna, i han volgut expressar el seu compromís amb la millora de la qualitat de vida de la gent gran.

Espot i Martí han volgut reconèixer l’important paper de la gent gran per al país, i també la necessitat de comptar amb una gent gran activa i implicada. En aquest sentit, ambdós han coincidit a destacar els esforços que fa el Govern per respondre a les necessitats del col•lectiu, i han fet referència al pla d’accions “Tu ets important” que es va aprovar la setmana passada.

Així, el ministre ha recordat les mesures, algunes de les quals ja estan en marxa, i d’altres ho estaran en les properes setmanes o mesos. Ha parlat de les accions per aconseguir una gent gran activa i integrada en la societat. També ha fet referència a aquelles mesures per afavorir que les persones que viuen de manera independent ho puguin continuar fent, amb recursos com els habitatges tutelats, el servei d’atenció domiciliària, o el programa Respir, dirigit als familiars de les persones grans.

D’altra banda, Espot també s’ha referit als avenços previstos per tal que cap persona gran quedi exclosa per motius econòmics, com és l’increment del llindar econòmic de cohesió social familiar en un 20% en el cas de les persones grans que viuen soles o són vídues i que sol•liciten, a banda de la pensió que cobren, de rebre ajuts econòmics ocasionals. També en aquesta línia ha anunciat l’augment del llindar en un 10% en els casos en què els dos cònjuges perceben una pensió de solidaritat per a la gent gran.

Així mateix, ha informat que es donarà accés directe al 100% de les prestacions sanitàries i al règim del tercer pagador a totes les persones grans que reben una pensió de solidaritat.

Per la seva banda, el cap de Govern ha opinat que apostar pel benestar de la gent gran és un reconeixement envers la seva tasca al llarg de la vida, i és una mostra de respecte.

Espot i Martí han volgut agrair especialment la col•laboració de la Federació de la Gent Gran, i al seu president, a qui han reconegut un esperit col•laborador i alhora exigent.

La 24a Festa Magna ha tingut lloc al Prat del Roure i s’hi han aplegat més de 500 padrins i nombroses autoritats, entre les quals, a més de Martí i Espot, hi havia els ministres Sílvia Calvó, Carles Álvarez i Eva Descarrega, el síndic general i la subsíndica general, Vicenç Mateu i Mònica Bonell, i nombrosos cònsols.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/52494_martiie-potde-taquenle-me-ure-adoptade-permillorarlaqualitatdevidadelagentgran-1.htm