logo
Imprimir
10-10-2017 | 18:06hs
•BESALú, VILA COMTAL

Raul Black: 'Cada edició del Besalú Màgica busca un pas més'

L'esdeveniment arriba aquest cap de setmana a la vila comtal com un festival internacional consolidat

Aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, la vila comtal de Besalú s'omplirà d'efectes òptics i trucs dispars amb la sisena edició del Besalú Màgica, un esdeveniment que arriba a la localitat garrotxina plenament consolidat com a festival internacional. "La Gala Internacional és la guinda del Besalú Màgica, sempre intentem que sigui molt potent i aquest any ho serà, sens dubte", explica Raül Faig, àlies Raul Black, un dels organitzadors del certamen.

Amb quina salut arriba la nova edició?

Raul Black. El festival ja està plenament consolidat, després del primer i el segon any, que van ser fantàstics, ja es va començar a consolidar, de fet. Això es nota sobretot amb la qualitat del festival, que demostra que l'esdeveniment ha agafat una notorietat internacional.

El d'enguany és un dels millors cartells?

R.B. Cada vegada s'intenta millorar. Els últims anys han estat un èxit però cada cop, cada any, s'intenta fer més bé. Si més no, el nostre objectiu és aquest: mantenir el nivell, sabent que cada edició del Besalú Màgica busca un pas més. Aquest any hem procurat seguir aquesta línia.

Quins espectacles ens recomana?

R.B. Aquest any hem potenciat la màgia als carrers, volem que els assistents estiguin distrets a totes hores. Més enllà d'això, cal destacar la Gala Internacional, que en aquesta edició comptarà amb les actuacions de mags com Héctor Mancha, un autèntic crack de la manipulació reconegut mundialment, Jordi Pota o el mag-showman Maximiliano Stia, que tenen uns números molt potents a nivell internacional. En definitiva, la Gala Internacional és la guinda del Besalú Màgica, sempre intentem que sigui molt potent i aquest any ho serà, sens dubte.

I una altra guinda, en aquest cas col·locada en el cartell, és la presència del Mag Lari.

R.B. Exacte. Que un professional com el Mag Lari pugui cloure l'edició del Besalú Màgica és genial, poques coses es poden dir del seu nivell. Per mi, té un dels millors espectacles en directe d'Europa, una opinió que compartim molts professionals del sector de la màgia.

L'edició d'aquest any presenta alguna novetat?

R.B. Sí, hem afegit un espectacle interior, el circ de puces. En només un metre quadrat es faran espectacles amb puces molt bonics, de ben segur que agradaran a petits i grans. Aquesta novetat compartirà programació amb les activitats habituals com ara el Sopar Màgic, que es farà divendres al Restaurant El Castell i on també hi haurà artistes de renom.

Com afrontareu el futur?

R.B. Cada vegada, a part del públic profà, que és el que simplement ve a gaudir dels espectacles, venen més mags d'arreu d'Europa. El que volem és atreure també aquest perfil perquè els professionals d'aquest àmbit vinguin no només a passar-s'ho bé, sinó també a conèixer artistes i espectacles nous per exportar-los a fora. De mica en mica aquesta tendència es fa més visible i aquest ressò internacional cada cop s'està enfortint més.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/52463_raulblackcadaediciodelbe-alumagicabu-caunpa-me--2.htm