logo
Imprimir
09-10-2017 | 14:29hs
•CATALUNYA

La Televisió de Catalunya es posa al servei del procés independentista

Alguns personatges públics com Josep Borrell o Ferran Monegal critiquen la politització de TV3

La manifestació que ahir va omplir els carrers de Barcelona va anar més enllà del tradicional ball de xifres. Ningú pot negar l'èxit aclaparador de la convocatòria de Societat Civil Catalana. El que sí pot ser més reprovable és el tractament informatiu per part de determinats mitjans de comunicació. Els privats, res a dir. El problema arriba quan TV3 –mitjà públic de tots els catalans- esdevé una eina propagandística del procés independentista. Durant la jornada d'ahir, la Televisió de Catalunya (TVC), a diferència de l'1-O, va realitzar un escàs desplegament de mitjans per cobrir la mobilització en defensa de la unitat d'Espanya.

Manifestants i televidents ho van poder confirmar a través de les xarxes socials: molts usuaris de Twitter van criticar els enquadraments tancats de les càmeres i també les constants referències a La Falange com a un dels organitzadors de la manifestació. Sortosament, la CNN sí que va mostrar imatges aèries dels carrers plens de gom a gom. A més, a gent que estava informada també sabia que l'organització de la manifestació anava a càrrec de Societat Civil Catalana i no de la Falange.

En una nova mostra de politització, TV3 va fer una caricatura de la marxa però en la mateixa va quedar retratada per l'expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell. Durant la lectura del manifest, Borrell va demanar "un control democràtic de TV3". No va ser l'únic, ja que el dia abans, el periodista Ferran Monegal va assegurar que "TV3 és la cheerleader del procés". En una entrevista a La Sexta, Monegal va explicar que "la Televisió de Catalunya no és la de tots els catalans sinó de la meitat".

Una lectura compartida per a molts catalans, i que ahir a la nit es va corroborar durant l'emissió del programa '30 minuts'. Al llarg de la setmana, la cadena catalana feia un avançament del programa amb unes declaracions del president Puigdemont sobre el 'procés'. Finalment, per sorpresa de molts, el contingut anunciat no va aparèixer en cap moment, en el que va ser una altra evidència de la politització de TV3. El que hauria de ser una cadena de televisió imparcial i de tots els catalans, avui només és una eina més al servei del procés independentista.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/52327_latelevi-iodecatalunyae-po-aal-erveidelproce-independenti-ta-2.htm