logo
Imprimir
27-09-2017 | 15:43hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles comença la segona fase de la reforma del carrer Valls

Les obres, amb un pressupost de 450.000 euros, es faran sense contribucions especials

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Banyoles ha començat les obres de reforma d'un tram del carrer dels Valls, al Barri Vell. És la segona fase de la remodelació del carrer i va des del carrer Sant Antoni fins al carrer Sant Benet. El pressupost de l'arranjament d'aquesta segona fase és d'uns 450.000 euros. Com a totes les obres des de fa 10 anys l'Ajuntament de Banyoles no cobrarà contribucions especials, és a dir que el cost s'ha cobert sense aportacions afegides dels veïns. Els diners els aportarà íntegrament l'Ajuntament de Banyoles.

Les obres d'aquest segon tram del carrer dels Valls consistiran en dues parts molt diferenciades. Des del carrer Sant Antoni a la placeta del carrer Navata la remodelació del carrer serà seguint la tipologia dels carrers de la zona de vianants del Bari Vell, amb paviment de travertí i sense voreres, a un sol nivell. Al mateix temps s'aprofitaran les obres per a soterrar tot el cablejat aeri i millorar tots els serveis d'aigua i clavegueram. El tram del carrer dels Valls des de la placeta del carrer Navata fins al carrer Sant Benet serà de formigó encintat amb travertí i també a un sol nivell.

A més, l'obra inclou el canvi del mur de l'hort de la rectoria de l'església de Santa Maria dels Turers. Així doncs, es substituirà la paret actual per una tanca amb reixat de ferro que permetrà recuperar la visual del lateral de l'església i al mateix temps obrir el carrer per esponjar-lo.

A la primera fase es va reformar durant el 2016 el tram del carrer dels Valls que va de la plaça dels Estudis fins al carrer Sant Antoni, i el passatge contigu, popularment conegut pel carrer de les Vaques.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/51357_banyole-comencala-egonafa-edelareformadelcarrervall--2.htm