logo
Imprimir
26-09-2017 | 09:28hs
•LA SELVA

En marxa Temps de Poma, el nou esdeveniment gastronòmic de Vilobí d'Onyar

En el marc Temps de Poma cal destacar la celebració de la Fira de la Poma i la Pera, el dissabte 30 de setembre durant tot el dia i el diumenge 1 d'octubre al matí

Aquesta setmana es realitzaran diverses propostes gastronòmiques i culturals al voltant de la producció i la comercialització de la poma, un dels conreus més importants de Vilobí d'Onyar i del conjunt de la plana de la Selva. Una de les activitats importants és la mostra gastronòmica "Mossega la poma!". Tres restaurants del municipi Can Teo, La Crosa i La Greda han preparat menús amb la poma com a protagonista i els oferiran durant sis dies, concretament els dies 22, 23, 24, 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre.
D'altra banda, aquest dimecres, 27 de setembre hi haurà una jornada tècnica sobre experiències de desenvolupament local entorn la poma. S'hi presentaran diferents iniciatives innovadores sobre producció i comercialització, com les de l'Agrobotiga El Forn (Vilobí d'Onyar, la Selva), Mooma (Baix Empordà), Cor de Fruita (Pla d'Urgell) i Biolord (Solsonès), i es reflexionarà sobre el futur d'aquest cultiu. Aquesta activitat se celebrarà a la Granja Mas Bes.

En el marc Temps de Poma cal destacar la celebració de la Fira de la Poma i la Pera, el dissabte 30 de setembre durant tot el dia i el diumenge 1 d'octubre al matí. Aquesta fira es realitza des de l'any 2006 a l'Agrobotiga El Forn, un comerç estretament vinculat a l'empresa Pascual Rodó, dedicada a la producció d'aquestes fruites. Durant aquest dia i mig s'hi desenvoluparan diverses activitats com la venda directa de pomes i peres de Vilobí acabades de collir, concursos de cuina i escacs, jocs infantils i cantada d'havaneres.
La resta d'actes que es duran a terme en el marc de Temps de Poma són les visites als camps de pomeres des de l'Agrobotiga El Forn, amb esmorzar o berenar inclòs, un curs de cuina de la poma per a la ciutadania i diverses activitats educatives de descoberta al voltant de la poma a l'Escola Josep Madrenys, que han inclòs l'elaboració de material didàctic per fer a l'aula i en una sortida als camps de pomeres del 25 al 28 de setembre.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/51178_enmarxatemp-depomaelnoue-devenimentga-tronomicdevilobidonyar-2.htm