logo
Imprimir
21-09-2017 | 22:52hs
•ANDORRA

Ubach reafirma el compromís d’Andorra per reforçar el rol de la Cort Penal Internacional

Ubach ha participat aquest dijous en l’esmorzar de la xarxa informal de ministres d’Afers Exteriors a favor de la Cort Penal Internacional organitzat per la seva homòloga de Liechtenstein

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha reafirmat el compromís d’Andorra amb el reforçament de la Cort Penal Internacional, reiterant el suport a l’entrada en vigor de les Esmenes de Kampal a l’Estatut de Roma, que permetran a la Cort Penal Internacional actuar d’ofici en casos de crim d’agressió que violin de forma clara la Carta de les Nacions Unides.

Ubach ha participat aquest dijous en l’esmorzar de la xarxa informal de ministres d’Afers Exteriors a favor de la Cort Penal Internacional organitzat per la seva homòloga de Liechtenstein. En aquest marc, Ubach ha aprofitat per insistir en la necessitat de l’entrada en vigor d’aquestes esmenes que obriran la porta a què la Cort Penal Internacional pugui actuar en aquells supòsits més greus sense necessitat de ser activada pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Andorra ha donat suport, al llarg dels últims anys, al procés de signatura i entrada en vigor de les esmenes, que suposen un clar reforçament de la jurisdicció i l’efectivitat de la Cort Penal Internacional. La iniciativa, promoguda per la diplomàcia de Liechtenstein, suposa un enfortiment clar dels mecanismes multilaterals, en la línia del que ha estat la trajectòria d’Andorra en l’àmbit internacional.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50902_ubachreafirmaelcompromi-dandorraperreforcarelroldelacortpenalinternacional-1.htm