logo
Imprimir
21-09-2017 | 17:28hs
•ANDORRA

Calvó destaca l'esforç de sensibilització i eficiència de la nova flota de vehicles de recollida selectiva

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha participat en l'acte de presentació de la nova flota, i ha confiat que els nous vehicles tindran un impacte positiu sobre el Medi Ambient, ja que d'una banda redueixen les emissions d'òxid de nitrogen i de partícules

Els comuns, l'empresa Pirinenca de Serveis i el Govern han presentat, aquest dijous, la nova flota de vehicles que s'encarregarà de la recollida selectiva de residus, i que està composada per vehicles més eficients i retolats amb missatges per conscienciar la població.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha participat en l'acte de presentació de la nova flota, i ha confiat que els nous vehicles tindran un impacte positiu sobre el Medi Ambient, ja que d'una banda redueixen les emissions d'òxid de nitrogen i de partícules, i de l'altra tenen missatges per conscienciar de la necessitat de participar en la recollida selectiva.

La recollida de residus i el manteniment de contenidors és una concessió de servei públic dels set comuns adjudicada a Pirinenca de Serveis, que es fa de manera mancomunada per a una millor gestió i major eficiència. En aquest sentit, el cònsol major de la Massana, David Baró, en representació de tots els cònsols, ha recordat que es fa una bona feina conjunta amb els set comuns i el Govern, en el marc de la Comissió Nacional de Residus, amb la voluntat de respecte del medi.

Així, la flota de vehicles presentada aquest dijous compta amb 22 vehicles que es destinaran a la recollida de residus, i que com a novetat estan retolats amb el missatge "dibuixa el teu futur separant els residus", i pintats amb cada un dels colors de la recollida selectiva. A més, tal com ha indicat Daniel Armengol, de l'empresa Pirinenca de Serveis, els vehicles també incorporen nova tecnologia que els fa més eficients, reduint el consum i per tant les emissions, i també amb sistemes d'insonorització, per contribuir no només a la millora de la qualitat de l'aire sinó també a la qualitat acústica.

La ministra ha volgut agrair l'esforç i el treball que s'ha fet tant a nivell de la Comissió de Residus com de l'empresa adjudicatària d'aquest servei. Així, ha indicat que la nova flota contribuirà a millorar l'eficiència i també els índex de recollida selectiva. Igualment, ha recordat els esforços que s'han fet els darrers anys, i que els nivells de recollida selectiva actuals, superiors al 40% són molt bons, superiors a la mitjana europea del 30%, però que es continua treballant per assolir el repte ambiciós del 50% al 2020.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50871_calvode-tacale-forcde-en-ibilitzacioieficienciadelanovaflotadevehicle-derecollida-electiva-2.htm