logo
Imprimir
21-09-2017 | 13:01hs
•LA SELVA

L'Ajuntament de Blanes iniciarà la setmana vinent la instal·lació del nou terra al Mercat de Fruites i Verdures

Els treballs suposaran un cost de prop de 55.000 €, i l'objectiu és aconseguir millorar un dels atractius turístics i gastronòmics

La setmana vinent, a partir del dimarts 26 de setembre, està previst que comencin les obres per instal·lar un nou tipus de paviment al Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, que funciona tots els matins de dilluns a dissabte. Feia molts anys que l'Ajuntament de Blanes donava voltes per trobar una solució definitiva a un problema reiteradament reivindicat per paradistes i usuaris d'aquest popular mercat sovintejat no tan sols pels vilatans, sinó també pels visitants, ja que constitueix un dels atractius turístics i gastronòmics del municipi.

El tradicional mercat s'instal·la en el tram del Passeig de Dintre on el sòl és de sorra, i això provoca que cada vegada que plou quedi enfangat, amb bassals i irregularitats al terra, amb els inconvenients que això suposa per clients i responsables de les parades al matí, i per a qualsevol persona que hi circuli a la tarda. A principis d'any es va trobar una solució definitiva a través d'una empresa especialitzada que s'encarregarà de la instal·lació, i significarà un cost de 54.734 €.

El material té la mateixa solidesa que la pedra sense perdre l'aparença de la sorra, i harmonitzarà amb l'aparença que sempre ha tingut el mercat. Es tracta d'un nou tipus de paviment natural conegut com sauló sòlid que es posarà en les dues parts del Passeig de Dintre on hi ha sorra: al mercat i a l'altra espai on s'instal·len les terrasses de bars. Ocupen una superfície total de 1.260 m², i s'actuarà en una capa de 10 centímetres del paviment actual de terra, que se substituirà pel sauló sòlid.

També s'han tingut en compte els arbres que hi ha plantats al llarg del popular passeig, perquè no quedin afectats. Per aquest motiu, s'instal·laran escocells d'acer corten a l'arbrat, aconseguint així mantenir el sauló permeable al seu voltant.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50834_lajuntamentdeblane-iniciarala-etmanavinentlain-tallaciodelnouterraalmercatdefruite-iverdure--2.htm