logo
Imprimir
20-09-2017 | 19:21hs
•LA SELVA

Tot a punt per a l'inici de la Festa Major de Santa Coloma de Farners

L'alcalde colomenc, Joan Martí ha explicat que enguany es reforçarà la programació infantil i juvenil

En un ambient distès i previ a la Festa Major de Santa Coloma, l'alcalde Joan Martí i la regidora de Comunicació i Promoció de la Ciutat, Carme Dilmé s'han reunit amb els mitjans de comunicació per tractar algunes qüestions d'actualitat que afecten el municipi. Evidentment, l'inici de la Festa Major ha centrat bona part de la trobada. "Enguany consolidem la programació infantil i juvenil. Aquests darrers anys hem fet un esforç per cobrir una franja d'edat que en edicions anteriors potser no quedava del tot coberta", ha comentat Joan Martí. Entre les novetats de la Festa Major, l'alcalde ha volgut remarcar el paper de "La Bulla", una nova entitat que vol revolucionar el rol del jovent al conjunt de la comarca de la Selva. A més, Martí també ha comentat que totes les entitats que formen part de les Barraques donaran suport a un programa contra l'assetjament. El fet que l'any passat es produïssin dos casos d'assetjament durant la Festa Major de Santa Coloma ha fet que s'impulsi aquesta iniciativa. Amb el lema "Mans amunt" es vol conscienciar als visitants que s'acostin a la Festa Major.

"Ja fa uns anys que vam donar un caire diferent al pregó. Des del 2015 es fa des del balcó de l'Ajuntament i el porta a terme una entitat molt representativa i amb una forta activitat a Santa Coloma de Farners. Aquest any, donat que la qüestió del referèndum està a l'ordre del dia, el pregó el faran tres entitats colomenques que treballen pel Dret a Decidir", ha assenyalat Joan Martí durant el dinar. El pregó, que anirà a càrrec de Farners per la Independència, Òmnium i La Sega, es farà demà a les 8 del vespre a la Plaça de l'Ajuntament. En aquest sentit, l'actualitat vinculada al referèndum de l'1-O també ha marcat el dinar celebrat al restaurant Mumm de Santa Coloma de Farners. Al ser preguntat per aquesta qüestió, Martí ha explicat que "ahir vaig rebre la citació de la Fiscalia per anar a declarar però no hi aniré perquè considero que l'actuació dels alcaldes està perfectament legitimada pel Parlament de Catalunya i la força dels ciutadans a través dels seus vots. La Fiscalia vol establir un règim de la por però amb mi que no hi comptin".

L'alcalde colomenc també ha anunciat que avui a les 8 del vespre s'ha convocat una concentració davant de l'Ajuntament per rebutjar "l'actuació de l'Estat envers les institucions catalanes". Conscient de la convocatòria de Barcelona, Martí ha recordat que aquells que no puguin anar a la capital catalana, doncs ho podran fer a Santa Coloma. "És tristíssim que en un país que es feia dir democràtic, veiem una escalada més en la violació dels drets fonamentals de les persones. Això ha de tenir una resposta ciutadana el pròxim 1 d'octubre", ha conclòs l'alcalde Joan Martí.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50777_totapuntperalinicidelafe-tamajorde-antacolomadefarner--2.htm