logo
Imprimir
19-09-2017 | 17:50hs
•POLíTICA

Cs Lloret denuncia que el govern local incompleix la llei evitant convocar el ple municipal abans de l'1-O

El portaveu municipal de Cs, Jordi Hernández, critica que amb aquesta acció pretenen "impedir que l'oposició fem el nostre treball de fiscalització i control"

El portaveu municipal de Ciutadans a Lloret de Mar, Jordi Hernández, ha presentat una petició de convocatòria del ple ordinari davant la negativa del govern a celebrar-lo abans de l'1-O. "Volen impedir que l'oposició fem el nostre treball de fiscalització del govern i al mateix temps evitar respondre si compliran les lleis i protegiran els funcionaris l'1-O o seran còmplices del cop a la democràcia", ha indicat.

El portaveu taronja ha recordat l'acord de ple que va adoptar el propi govern municipal en el qual es comprometia a celebrar-lo cada últim dilluns de mes a les sis de la tarda. "Ja sabem que per a l'alcalde emparar-se en una llei és un argument pobre però és que en aquest cas ni tan sols respecta un acord de ple que el seu govern va adoptar", ha remarcat.

Per a Hernández es tracta d'una situació anòmala i greu perquè "ni ens convoquen ni justifiquen per què no volen celebrar el ple i ho fan saltant-se el reglament d'organització i funcionament de les entitats locals i la llei reguladora de bases de règim local, que obliga a celebrar un ple al mes en poblacions de més de 20.000 habitants".

"Estem parlant que l'últim ple de Lloret va tenir lloc el 31 de juliol i ara no volen convocar fins a l'octubre?" ha lamentat Hernández. El regidor ha criticat aquesta "arbitrarietat que atempta al dret fonamental de la participació política" i ha afegit que impedint la celebració d'un ple ordinari, el govern municipal de Lloret, "està privant dels seus drets al control i la fiscalització a tots els regidors de l'oposició".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50676_c-lloretdenunciaqueelgovernlocalincompleixlalleievitantconvocarelplemunicipalaban-del1-o-1.htm