logo
Imprimir
19-09-2017 | 16:19hs
•TARRAGONA

Operació anticorrupció a Girona per buscar irregularitats en la gestió de Puigdemont

La Guàrdia Civil farà una quinzena de registres relacionats amb Agissa

Important operació policial aquest matí a Girona per buscar presumptes irregularitats comeses per Agissa, l'empresa d'abastiment d'aigua, durant l'època del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al capdavant de l'alcaldia de Girona (juliol de 2011-gener de 2016). L'operació, batejada com a Aquarium, preveu en total una quinzena de registres en diferents punts de la demarcació, com Girona, Bescanó, Navata i Fornells de la Selva.

L'operatiu coordinat pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona i el fiscal anticorrupció José Grinda ha començat a les 9 del matí amb agents de la Guàrdia Civil entrant a la seu d'Agissa al carrer Ciutadans i a l'Ajuntament de Girona. Al consistori li han demanat expedients i actes de ple, una documentació que o és pública o ja havia estat demanada pel jutjat anteriorment.

S'ha decretat secret de sumari sobre la investigació, que se centra en presumptes delictes de frau i administració deslleial en la gestió de l'adjudicació del subministrament d'aigua.

El juliol passat la fiscalia anticorrupció va assumir la investigació pel cas d'Aigües de Girona. El jutjat d'instrucció número 2 de Girona intrueix el cas contra l'exconseller delegat, Narcís Piferrer, i l'actual directiu Xavier Ballell per un presumpte delicte d'apropiació indeguda, ja que sospiten que han enriquit el soci privat de la societat en detriment de la part pública.

El fiscal José Grinda, que s'encarrega de la investigació d'Agissa, també forma part de la investigació del cas 3% pel presumpte finançament irregular de l'antiga Convergència que instrueix un jutge del Vendrell. La designació li va arribar després que un informe de l'Agència Tributària trobés vincles entre el soci privat d'Agissa -Girona S.A.- i societats investigades pel cas 3%.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50668_operacioanticorrupcioagironaperbu-carirregularitat-enlage-tiodepuigdemont-3.htm