logo
Imprimir
19-09-2017 | 15:35hs
•ACTUALITAT GIRONA

L'alcaldessa de Girona rep la fotògrafa Cristina García Rodero

La premiada amb el World Press Photo el 1993 exposarà a la ciutat el projecte "Terra de Somnis", que es podrà veure des de demà fins al 14 de gener del 2018 al CaixaForum

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha rebut aquest migdia la premiada fotògrafa Cristina García Rodero en una trobada que ha tingut lloc al despatx d'Alcaldia i en la qual ha assistit també la directora del CaixaForum Girona, Rosa Gil. García Rodero ha visitat la ciutat amb motiu de la imminent inauguració de l'exposició fotogràfica del seu últim projecte, "Terra de Somnis", que es podrà veure al CaixaForum Girona des de demà fins al 14 de gener del 2018.

La mostra compta amb la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer i pretén reflectir la vida quotidiana dels habitants d'Anantapur, una de les zones més pobres de l'Índia i on viuen les comunitats més marginals i vulnerables del país, i és alhora una reivindicació de la importància de la dona en un país en el que no importa res.

Durant la trobada, Madrenas i García Rodero han parlat de diverses qüestions relacionades amb l'actualitat de la ciutat i del país, entre elles del paper de la dona a la política i en els espais de poder. A més a més, les dues personalitats s'han intercanviat diversos llibres de fotografia com a senyal d'agraïment per la visita.

Cristina García Rodero (Puertollano, 1949) és llicenciada en Belles Arts i la primera espanyola que va treballar a l'agència fotoperiodista Magnum. La seva carrera va començar l'any 1973, quan va rebre una beca de la Fundació Juan March per un projecte de fotografia sobre l'Espanya oculta que la va portar a fer més de 15.000 fotografies durant 16 anys i més de 850 reportatges al llarg de tota la geografia espanyola. Posteriorment ha realitzat reportatges sobre tradicions a diferents països. Entre els premis que ha rebut destaquen, entre d'altres, el World Press Photo (1993), el Premi Nacional de Fotografia (1996), el Premi Godó de Fotoperiodisme (2000) o la Medalla d'or al Mèrit de les Belles Arts (2005).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50658_lalcalde-adegironareplafotografacri-tinagarciarodero-1.htm