logo
Imprimir
18-09-2017 | 09:29hs
•LA SELVA

El municipi de Vilobí d'Onyar acollirà Temps de poma

Vilobí d'Onyar celebra del 22 de setembre a l'1 d'octubre Temps de poma, una setmana plena de propostes gastronòmiques i culturals al voltant de la producció i la comercialització de la poma

El municipi de Vilobí d'Onyar celebra del 22 de setembre a l'1 d'octubre Temps de poma, una setmana plena de propostes gastronòmiques i culturals al voltant de la producció i la comercialització de la poma, un dels conreus més importants de Vilobí d'Onyar i del conjunt de la plana de la Selva.

La mostra gastronòmica "Mossega la poma!" és una de les principals activitats de la setmana. Un total de tres restaurants del municipi -Can Teo, la Crosa i la Greda- han preparat menús amb la poma com a protagonista i els oferiran durant sis dies, concretament els dies 22, 23, 24, 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre.

D'altra banda, el 27 de setembre es realitzarà una jornada tècnica sobre experiències de desenvolupament local entorn de la poma. S'hi presentaran diferents iniciatives innovadores sobre producció i comercialització, com les de l'Agrobotiga El Forn (Vilobí d'Onyar, la Selva), Mooma (Baix Empordà), Cor de Fruita (Pla d'Urgell) i Biolord (Solsonès), i es reflexionarà sobre el futur d'aquest cultiu. Aquesta activitat se celebrarà a la Granja Mas Bes.

En el marc Temps de poma cal destacar la celebració de la Fira de la poma i la pera, el dissabte 30 de setembre durant tot el dia i el diumenge 1 d'octubre al matí. Aquesta fira es realitza des de l'any 2006 a l'Agrobotiga El Forn, un comerç estretament vinculat a l'empresa Pascual Rodó, dedicada a la producció d'aquestes fruites. Durant aquest dia i mig s'hi desenvoluparan diverses activitats com la venda directa de pomes i peres de Vilobí acabades de collir, concursos de cuina i escacs, jocs infantils i cantada d'havaneres.

La resta d'actes que es duran a terme en el marc de Temps de poma són les visites als camps de pomeres des de l'Agrobotiga El Forn, amb esmorzar o berenar inclòs- que es faran els dies 23, 24 de setembre i 1 d'octubre- el curs de cuina de la poma per a la ciutadania –programat per al 22 de setembre- i diverses activitats educatives de descoberta al voltant de la poma a lEscola Josep Madrenys, que han inclòs l'elaboració de material didàctic per fer a l'aula i en una sortida als camps de pomeres del 25 al 28 de setembre.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50507_elmunicipidevilobidonyaracolliratemp-depoma-2.htm