logo
Imprimir
14-09-2017 | 22:51hs
•PLA DE L'ESTANY

La gent de Banyoles podrà arribar a les Fires en Tren Pinxo en un servei gratuït

La fira d'atraccions de la Festa Major a Banyoles torna amb el dijous dia 19 d'octubre a un euro i amb moltes novetats

Per cinquè any consecutiu, el dijous de Festa Major a Banyoles, el dia 19 d'octubre a la tarda, es podrà gaudir de les atraccions a un euro. A més, hi haurà dues novetats destacades, ja que es podrà escoltar música en català i actual a través de Ràdio Banyoles i es podrà arribar a l'espai de les Fires amb el Tren Pinxo.

Un any més, l'Ajuntament de Banyoles ha negociat amb l'Associació de Firaires de les comarques gironines aquest dia a preus reduïts. L'aportació que a canvi fa l'Ajuntament de Banyoles és la reducció del 10% de les taxes que els firaires paguen per l'ocupació de la via pública.

L'Ajuntament ja té confirmat que la gran majoria de les atraccions participaran en la campanya que inclou totes les atraccions a excepció de les parades d'alimentació (xurreries, castanyes, creperies o llaminadures), pesques verticals (grapes de peluixos) i els bars. Aquesta iniciativa vol contribuir a ajudar a les famílies que més ho necessiten i per tant, que la mainada no es quedi sense anar a les atraccions per qüestions econòmiques.

Així doncs, les fires es posaran en marxa el dijous dia 19 d'octubre a les 5 de la tarda, i a més de fer viatges a un euro, s'ha potenciat el català a les fires, mitjançant dues actuacions implementades conjuntament amb el Consorci de Normalització Lingüística del Pla de l'Estany.

La primera actuació és el servei de traducció, correcció i impressió de la cartelleria de les parades dels firaires en català. I en segon lloc, durant tot el cap de setmana de Festa Major es podrà escoltar música en català i música actual, a través de l'emissora Ràdio Banyoles, que enguany ha col·laborat emetent durant cada dia de la Fires, de manera que totes les parades hauran de sintonitzar a l'emissora municipal 107.3 per tal d'unificar el fil musical.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que "aquest any a les Fires tindrem dues novetats. L'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el servei gratuït del Tren Pinxo per desplaçar-se a les atraccions durant el cap de setmana, de dissabte a dilluns". Vilà ha explicat que "tot i que l'ordenança ja ho preveu, volem potenciar l'ús del català a les Fires i per aquest motiu els firaires hauran de connectar amb el fil musical de Ràdio Banyoles, que emetrà música en català i música actual".

Enguany, a més, i com a novetat, la gent de Banyoles podrà arribar a les Fires amb el Tren Pinxo. Hi haurà un servei gratuït amb un recorregut que donarà servei a tot Banyoles, amb diferents parades i horaris, que seran els següents:




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50363_lagentdebanyole-podraarribarale-fire-entrenpinxoenun-erveigratuit-1.htm