logo
Imprimir
13-09-2017 | 13:35hs
•ANDORRA

L'aplicació més divertida per a la vida en parella

Converteix les discussions de parella en un joc

És freqüent que una parella discuteixi perquè un dels dos té la sensació que es fa càrrec de més responsabilitats de les que li corresponen. Aquestes petites discussions són les que poden acabar matant la confiança en una relació.

El teu millor amic et prepara una quedada de cap de setmana al seu xalet a la muntanya per veure el Derbi, acompanyat d'unes cerveses i de pizza. Sens dubte, un súper pla que no voldràs rebutjar. Però quan l'hi comentes a la teva dona et recorda que aquest cap de setmana havies de recollir el traster i, "Amor, aquesta vegada et tocava a tu!". Aleshores, la discussió està servida.

Psicologia, Gamificació i Tecnologia s'uneixen per donar vida a ChurriPuntos, l'aplicació móvil més divertida que ajudarà a organitzar les tasques quotidianes de parella d'una manera senzilla i alegre.

En què consisteix l'aplicació?

ChurriPuntos neix d'una necessitat real que el seu fundador, Alfonso Sánchez, trobava en el seu entorn proper. Després d'haver treballat durant anys aplicant mecàniques de jocs en diferents entorns amb gamificació, es va plantejar crear un "joc" on la seva parella li pogués donar una recompensa per fer una tasca que per ell fos alguna cosa tediosa i, de la mateixa manera, podria fer-ho ella amb ell.

L'app ha de ser descarregada per tots dos membres de la parella, que podran enviar-se tasques mútuament assignant-les una puntuació. En completar les tasques se sumen els punts, que podran bescanviar-se per premis que ells mateixos podran definir també. Qualsevol de les accions i premis que creï cada membre haurà de ser validat per l'altra part.

Segons explica l'Alfonso, CEO de Vanadis, empresa creadora de ChurriPuntos, “ChurriPuntos és una competició sana entre els dos membres de la parella. Jo puc reptar la meva parella a fer aquelles tasques que per ella o per tots dos puguin ser alguna cosa costosa, com, per exemple, planxar o ordenar el traster. Si la meva parella ho compleix, guanya punts que podrá bescanviar pels premis que ella mateixa hagi creat. Igualment, jo hauré de fer les accions que ella vagi creant".

Gamificació, un terme que gira al voltant d'aquest joc

Avui dia, cada vegada amb més freqüència, comencem a sentir parlar del terme Gamificació. Són ja un gran nombre de marques les que fan un ús exitós d'aquesta ciència, obtenint-ne grans beneficis. La gamificació consisteix a aplicar mecàniques de jocs a entorns no lúdics i, d'aquesta manera, ens ajuda al fet que tasques que poguessin ser rutinàries o avorrides les veiem com un joc, amb les seves fites, objectius i premis.

D'aquesta manera, ens permet millorar el rendiment i, en definitiva, fer més divertida aquella tasca.

Nosaltres som Vanadis, una consultora digital especialitzada en el desenvolupament d'aplicacions mòbils amb més de deu anys d'experiència en el sector de les noves tecnologies. Des de fa més de dos anys, ens hem introduït al món de la gamificació i, per a això, comptem amb el psicòleg Christian Romera, especialitzat en psicologia conductista aplicada a entorns gamificats i noves tecnologies, qui ha dissenyat la mecànica d' 'aplicació.

Una base de psicologia mitjançant el contracte conductual

ChurriPuntos neix d'una idea divertida que es basa en la teoria del Contracte Conductual utilitzat en psicologia per fer teràpia de parella. L'aplicació està recomanada per al tractament de la conducta i millora de les relacions personals en l'àmbit de la parella, reforçant la comunicació positiva, la negociació i el desenvolupament de les competències emocionals.

Segons explica Romera, "el contracte conductual és una bona manera de gestionar tasques que puguin resultar tedioses o avorrides, així com de proporcionar un motiu per realitzar-les, donades les recompenses assignades. En definitiva, serveix per ajudar al bon funcionament de la relació en parella".

L'aplicació és gratuïta i ja està disponible per a iOS i per a Android. Per obtenir més informació sobre ella, pots entrar en www.loschurripuntos.com.

iOS: https://itunes.apple.com/es/app/churripuntos/id1260998891?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.vanadis.churripuntos&hl=es

 

Sitio Web: www.loschurripuntos.com

Empresa: www.vanadis.es




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50201_laplicaciome-divertidaperalavidaenparella-2.htm