logo
Imprimir
11-09-2017 | 21:59hs
•POLíTICA

Més de 12.000 persones de l'esquerra independentista recorren el centre de Barcelona

Gabriel adverteix que la CUP "no té por" de l'Estat i exigeix a Colau que posi els col·legis perquè els ciutadans puguin participar en l'1-O

Més de 12.000 persones de l'esquerra independentista s'han manifestat pel centre de Barcelona per defensar el referèndum d'autodterminació de l'1-O coincidint amb la celebració de la Diada. En un moment del recorregut els participants han cremat una bandera espanyola, una francesa i una de la Unió Europea i en acabar l'acte han estripat una fotografia del rei Felip VI. En aquest escenari, la diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha assegurat que la formació que lidera "no té cap mena de por del que vingui de l'Estat", en referència a la possible aplicació de mesures cautelars per aturar el referèndum. A banda, ha exigit a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que "posi els col·legis" perquè els ciutadans puguin exercir el seu dret a vot i ha reclamat al líder de Podem, Pablo Iglesias, que si vol fer fora al PP animi els catalans a acudir a la cita de l'1-O.

Anna Gabriel ho ha dit en una atenció als mitjans davant del recinte cultural del Born on s'ha mostrat convençuda que els ciutadans de Catalunya i el Govern "han entès que no hi ha marxa enrere ni alternativa al referèndum d'autoderminació". En aquest sentit ha assegurat que la formació que lidera "no té cap mena de por del que vingui de l'Estat", en referència a la possible aplicació de mesures cautelars per aturar el referèndum. "A partir d'avui l'única cosa que pot passar és que seguim amb determinació la mobilització", ha assenyalat.

Gabriel ha aprofitat la seva intervenció per enviar un missatge a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha exigit que "si no vol anar a votar no hi vagi però posi els col·legis". Alhora ha advertit al líder de Podem, Pablo Iglesias, que si vol acabar amb el PP el que ha de fer és una crida a la participació en el referèndum de l'1 d'octubre. "Això no va de fer-los fora a ells per posar-vos vosaltres, no va de cadires, va de llibertats i de pols popular", ha remarcat.

Per tot plegat a dirigent de la CUP ha volgut expressar "de forma clara i nítida" que "sense desobediència no hi ha independència".

La manifestació de l'esquerra independentista ha reunit 12.000 persones segons els organitzadors i ha recorregut el centre de Barcelona, partint de plaça Urquinaona, passant per Via Laietana, la Ronda de Sant Pere, el passeig Lluís Companys i el carrer Comerç fins el Born. Tot i que la cita s'ha desenvolupat sense incidents destacats, en un moment del recorregut un grup de persones ha cremat una bandera espanyola, una francesa i una de la Unió Europea. A banda, en acabar l'acte, un dels participants ha estripat una fotografia del rei Felip VI.

La manifestació l'han convocat les organitzacions de la CUP, Endavant, Arran, Sepc i Alerta Solidària.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/50058_me-de12000per-one-dele-querraindependenti-tarecorrenelcentredebarcelona-2.htm