logo
Imprimir
11-09-2017 | 00:07hs
•BARCELONA

Les joventuts independentistes escalfen motors per l'11-S

Una vintena de membres de les AJUP deixen davant les dependències unes maletes perquè aquest cos de seguretat "marxi dels Països Catalans"

La caserna de la Guàrdia Civil de Travessera Gràcia ha tornat a ser escenari d'una acció reivindicativa de l'esquerra independentista. En aquesta ocasió, de la mà de les Assemblees de Joves per la Unitat Popular (AJUP) que han portat fins a les dependències d'aquest cos de seguretat diverses maletes i bosses de viatge. Exhibint una pancarta a la mateixa entrada de la caserna on es podia llegir 'Que se'n vagin', els joves de l'esquerra revolucionària han escenificat la seva manera de "convidar" el cos de seguretat a què marxi dels Països Catalans. L'acció s'ha emmarcat en la campanya 'Un Sí Revolucionari' que ha servit per escalfar motors per la Diada, que se celebra aquest dilluns, i la convocatòria del referèndum de l'1 d'Octubre.

Les AJUP ha volgut expressar el malestar per la presència i accions de la Guàrdia Civil, especialment en els darrers mesos, per haver interrogat alts càrrecs i treballadors del Govern sobre l'organització de l'1-O o els escorcolls que ha dut a terme, aquest divendres i dissabte a la impremta Indugraf Offset de Constantí i al setmanari 'El Vallenc' davant la sospita que allà s'hi imprimien o guardaven paperetes.

La convocatòria ha començat poc abans de les sis de la tarda a l'estació de metro de Verdaguer, al Passeig de Sant Joan, on els manifestants, una vintena, han fet un recorregut de prop d'un quilòmetre fins arribar les dependències de la 'Benemèrita'. Arribant ja al número 291-293 de la Travessera de Gràcia, un activista ha dit per megàfon: "'Bona tarda. Us venim a donar una notícia. No us volem als Països Catalans. Foteu el Camp!".

Tot seguit han deixat a l'entrada les maletes i bosses i viatges i han desplegat una pancarta. També han cridat consignes com 'Fora les forces d'ocupació', 'On estan les paperetes?' i han encès tres bengales i s'ha llegit el manifest amb les reivindicacions del col·lectiu. Durant l'acció no s'han registrat incidents, però sí algun moment de tensió quan, durant la lectura del manifest, un comandament dels Mossos ha ordenat que "immediatament" els joves marxessin de l'entrada del recinte.

Uns instants després han arribat dues furgonetes dels antiavalots de la policia catalana i s'ha reforçat amb més agents l'entrada de la caserna, però ningú ha hagut d'intervenir. La protesta ha durat uns escassos deu minuts –temps en el que s'ha tallat parcialment la Travessera de Gràcia-, i després els activistes han marxat.

Les AJUP es van formar a finals del 2015 durant la celebració del Congrés Fundacional que va tenir lloc a Celrà (Gironès). Entre les seves funcions està la de reforçar els diferents projectes locals que duen a terme les joventuts de l'esquerra independentista i revolucionària i contribuir en la creació d'una República Catalana independent. AJUP reforça i coordina la tasca de les assemblees joves d'arreu del territori, fomentant el debat ideològic, estratègic i polític però també oferint un espai de formació i d'intercanvi d'experiències.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/49943_le-joventut-independenti-te-e-calfenmotor-perl11--1.htm