logo
Imprimir
08-09-2017 | 23:58hs
•BAIX EMPORDà

Palamós es prepara per viure dos dies festius amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Els actes començaran aquest diumenge durant la revetlla de la Diada amb un concert i la Marxa de Torxes nocturna. Les activitats seguiran dilluns 11 de setembre durant tot el dia amb els actes oficials de la Diada

Palamós organitza per aquests propers dies, diumenge 10 i dilluns 11 de setembre, actes festius i institucionals per celebrar la Diada Nacional de Catalunya.

Diumenge 10 de setembre, coincidint amb la revetlla de la Diada, hi ha dues activitats programades. Per una banda, a dos quarts de nou del vespre la plaça Catalunya acollirà un concert a càrrec dels músics Belda i Sanjosex, que portaran a Palamós el seu nou espectacle Càntut, organitzat per l'Àrea de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós. A les 22h s'iniciarà la segona activitat del dia, la Marxa de Torxes que es farà pel Passeig del Mar, amb punt de trobada a l'estàtua dels pescadors. Aquesta marxa està organitzada des de l'ANC Palamós.

Dilluns 11 de setembre, la Diada s'iniciarà a dos quarts de dotze del migdia amb una cercavila de gegants i grallers de Palamós, que sortirà des de l'Ajuntament i recorrerà els carrers més cèntrics del municipi fins arribar a la plaça Catalunya.

A partir de les dotze del migdia començaran els actes oficials de la Diada Nacional de Catalunya que s'iniciarà amb un ball de gegants, a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Palamós. Tot seguit es farà la hissada de la senyera que anirà acompanyada amb la peça musical 'Cant dels pobles', que interpretaran conjuntament les diferents corals palamosines. Això donarà pas a la lectura del manifest institucional amb representants dels diferents grups polítics de l'Ajuntament, que es tancarà amb la tradicional ofrena floral conjunta que fa el consistori en nom de tot el municipi al monument dedicat al poema 'Les Tombes Flamejants' de Ventura Gassol, situat a la mateixa plaça Catalunya.

Després de l'ofrena, la coral conjunta interpretarà l'Himne Nacional de Catalunya 'Els Segadors', que tancarà l'acte institucional

A dos quarts d'una, es farà la sortida dels autocars que marxaran en direcció a Barcelona amb tots aquells palamosins i palamosines participants en els actes organitzats a la ciutat comtal per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

A Palamós, els actes oficials de la Diada culminaran amb la ballada de sardanes que es farà a les 19h, al Passeig del Mar, a càrrec de la Cobla Bisbal Jove, i organitzada per l'Agrupació Sardanista Costa Brava.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/49884_palamo-e-preparaperviuredo-die-fe-tiu-ambmotiudeladiadanacionaldecatalunya-2.htm