logo
Imprimir
03-09-2017 | 19:54hs
•MOTOR

L’NM Racing Team fa història a la 19a edició de les 24 Hores de Barcelona

L’equip català, el més jove de l’edició, s’enduu la pole, la victòria i la volta ràpida d’una cursa molt igualada. Monlau Competición també puja al podi, en tercera posició

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha clausurat la 19a edició de les 24 Hores de Barcelona-Trofeu Fermí Vélez a les 12.00h del migdia de la millor manera, amb l’equip català NM Racing Team alçant-se a l’esglaó més alt del podi. Nikolay Dmitriev, Maxime Guillemat, Marc de Fulgencio, Iván Pareras i Nil Montserrat han completat un total de 643 voltes al volant d’un Ginetta G55 GT4. La marca Seat ha copat el podi amb els holandesos del Team Bleekemolen i els de Monlau Competición.

La cursa, que ha reunit a 40 equips de 14 nacionalitats diferents, ha viscut moments de màxima tensió en la lluita per les primeres posicions. L’emoció i la igualtat han marcat l’evolució d’una prova que no ha donat treva als seus participants. Nil Montserrat, antic integrant del programa de Joves Pilots del Circuit, ha format l’equip més jove de l’edició amb una mitjana de 19 anys. L’NM Racing Team aconseguia la pole position i sortia ahir en primera posició, però perdia moltes places durant la primera volta. El Ginetta G55 GT4 de Nikolay Dmitriev, Maxime Guillemat, Marc de Fulgencio, Iván Pareras i  Nil Montserrat ha sorprès a tots mantenint-se entre les primeres posicions durant el transcurs del certamen i marcant un ritme estratosfèric. De fet, Nil Montserrat ha estat l’encarregat de fer el temps més ràpid de la nit a la volta 771, quan tocaven les dues de la matinada, la qual cosa és molt remarcable tenint en compte que les formacions són més conservadores i disminueixen el ritme per l’evident dificultat que comporta aquesta part de la cursa. També s’ha endut la volta ràpida final. Sense incidències ni errors, els locals s’han alçat a l’esglaó més alt del podi amb la primera victòria del quintet a les 24 Hores, tant de la general com de la categoria SP3-GT4.

Gens fàcil li ha posat les coses el Team Bleekemolen, segon classificat de la general i primer de la categoria TCR. Partint des de la quarta posició, la formació holandesa es beneficiava a la sortida de la topada entre el Red Camel-Jordans.nl i el CWS, en segona i tercera posició de la graella de sortida respectivament. A partir d’aquest moment, Sebaastian Bleekemolen, Melvin de Groot, René Steenmetz i Michael Bleekemolen han posicionat el seu Seat Leon entre els millors i han aconseguit gestes tals com ser els primers a veure les 300 i les 500 voltes i encapçalar la graella més hores que cap altre equip. El Team Bleekemolen de ben segur que tenia la calculadora a la mà, ja que viuen la seva lluita particular al campionat 24H TCE Series, un campionat internacional dins del qual estan allistades les 24 Hores de Barcelona. Els holandesos s’han fet amb la victòria de la categoria TCE que encara lidera Monlau Competición.

Alba Cano, Álvaro Bajo, Jurgen Smet i José Manuel Pérez Aicart han creuat la línia de meta en tercera posició. Els de Monlau Competición (Seat LCR TCR V3 DSG) han viscut un doble podi, classificant-se segons de TCR. Els locals no han tirat la tovallola en cap moment i han avisat als seus competidors des de la primera hora, quan ja eren tercers. La formació catalana, juntament amb l’NM Racing Team i el Team Bleekemolen, ha viscut un moment rellevant quan faltava una hora i 20 minuts pel final. Un vehicle s’ha quedat aturat a la zona de l’Estadi i això ha provocat un Codi 60 que ha alentit el ritme. Monlau, així com el Team Bleekemolen, acabava d’entrar a realitzar la seva aturada, mentre que l’NM Racing Team aprofitava i ho feia en aquell precís instant. Aquest ha estat el moment en què els noms d’aquesta edició de les 24 Hores de Barcelona han quedat escrits.

Tot i això, hi ha hagut clars i obscurs pels de casa. Si l’NM Racing Team i Monlau Competición celebraven al podi, els altres representants no tenien la mateixa sort. El Baporo-KH7, que afrontava la cursa amb optimisme, ha hagut d’acomiadar-se de totes les seves opcions de forma precipitada durant la matinada, quan el Seat LCR TCR V3 DSG patia una sortida de pista i impactava contra el mur, tocant així la unitat pilotada per Laia Sanz, Francesc Gutiérrez, Jaime Font i Joan Vinyes. Prop de 4 hores de reparacions han estat necessàries per tornar a fer acte de presència a la pista, però a moltes voltes dels primers. Una cosa semblant va viure l’Speed Factory Racing a la jornada d’ahir. Durant el primer quart de cursa, l’equip integrat per Jesús Fuster, Miguel Abello i Jaime Fuster, l’estonià Mirko van Oostrum i l’anglès Michael Vergers, sortia del traçat amb l’Audi RS3 LMS SEQ i perdia la pista dels primers classificats. Els locals, lluny d’abandonar, han seguit rodant sobre el traçat català, igual que el Baporo-KH7, i tots dos han creuat la línia de meta tot i les adversitats.

El Circuit de Barcelona-Catalunya s’ha acomiadat amb els podis de les altres categories presents. L’A3 ha estat per Synchro Motorsport, amb un Honda Civic Type R pilotat per Alyn James, Daniel Wheeler i Martin Byford. La CUP 1 l’ha guanyat el Duwo Racing amb Jaean-Marie Dumont, Alexander W. Wetzlich, Nicolas Schmit, Andrey Mukovoz i Stanislav Sidoruk, als comandaments d’un BMW M235i Racing Cup. Finalment, l’A2 ha estat per Cor Euser, Jim Briody, Carel Krieger i Stan van Oord, enrolats al Cor Euser Racing (BMW 120D).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/49387_lnmracingteamfahi-toriaala19aediciodele-24hore-debarcelona-2.htm