logo
Imprimir
29-08-2017 | 20:42hs
•CULTURA

La dissetena edició del FITAG aixeca el teló

Al llarg de cinc dies, Girona serà el punt de trobada d'actors amateurs de 28 companyies de 12 estats diferents

La dissetena edició del FITAG arrenca avui amb l'obra Guantanamera, de la companyia El Mirall de Blanes. L'espectacle s'ha representat al teatre Municipal de Girona aquesta tarda a càrrec del president accidental de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del Festival, Martí Peraferrer.

Al llarg de cinc dies, Girona serà el punt de trobada d'actors amateurs de 28 companyies de 12 estats diferents (Argentina, Brasil, Cuba, Colòmbia, Eslovàquia, l'Estat espanyol, el Marroc, la República Txeca, Rússia, Polònia, Uruguai i Xile) que representaran un total de 29 espectacles.

El FITAG s'emplaça en diferents espais de la ciutat de Girona (Casa de Cultura, pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, centre cultural La Mercè, teatre Municipal, sala La Planeta i cinema Truffaut), als quals aquest any s'afegeix el pati del CaixaForum. A més, el Festival continua amb el projecte «FITAG als Municipis», que té com a objectiu estendre la vivència del FITAG al conjunt de la demarcació. Els municipis que hi participen són: Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Puigcerdà, Salt, Sant Gregori, Sant Pere Pescador i Vidreres.

Guantanamera és una comèdia negra que parla del teatre dins del teatre. Tracta sobre segrestadores i segrestats, i al llarg de l'obra l'espectador anirà descobrint que el motiu del segrest no és ni polític ni econòmic, sinó artístic. El Mirall és una companyia blanenca que l'any passat va celebrar el seu trentè aniversari sobre els escenaris. Ha participat en el FITAG en diverses ocasions i ha estat seleccionada i premiada en el Visionat i en les campanyes de teatre de la Diputació de Girona.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/49077_ladi-etenaediciodelfitagaixecaeltelo-2.htm