logo
Imprimir
23-08-2017 | 14:27hs
•BARCELONA

Barcelona no té por

La Rambla ha congregat 100.000 persones als carrers del centre de la ciutat sota el lema espontani “No tinc por”


El minut de silenci convocat aquest divendres, 18, a la plaça de Catalunya per rebutjar l'atemptat terrorista a la Rambla ha congregat 100.000 persones als carrers del centre de la ciutat sota el lema espontani "No tinc por" cridat massivament. Alhora, el Ple de l'Ajuntament s'ha reunit en sessió extraordinària per mostrar el rebuig institucional i la solidaritat amb les víctimes.

"La por no prevaldrà. Tornarem a voltar per la Rambla i ho farem amb llibertat i amb amor per la nostra ciutat i per la vida." Amb aquestes paraules acaba la declaració institucional que l'alcaldessa, Ada Colau, ha llegit en el Ple extraordinari convocat d'urgència, i també amb aquesta premissa un centenar de milers de persones han sortit al carrer al minut de silenci que s'anava a celebrar a la plaça de Catalunya a les dotze del migdia.

Un cop ha acabat el minut de silenci, i amb la consigna de "No tinc por", la multitud s'ha encaminat Rambla avall, trepitjant el lloc de l'atemptat. Segons la Guàrdia Urbana, 100.000 persones han sortit als carrers de la ciutat. Les mostres de solidaritat es van repetint durant el dia al passeig, que es va omplint de mostres espontànies de dolor, solidaritat i de rebuig.

Alhora, dissabte, 19, i diumenge, 20, de les deu del matí a les vuit del vespre, tothom podrà signar al Llibre de Condol de la ciutat, que s'habilitarà al Saló de Cent de l'Ajuntament.

Aquesta és la declaració institucional llegida al Ple extraordinari:

"Aquest dijous s'han perpetrat a Catalunya un seguit d'atemptats terroristes que han provocat desenes de víctimes. A la Rambla de Barcelona, gent de moltes nacionalitats i de totes les edats, persones i famílies que passejaven i gaudien de la nostra ciutat, han resultat ferides i mortes.

Aquestes famílies podrien ser les de cada barceloní i barcelonina. En realitat, són les nostres famílies.

Davant aquests cops d'odi que han sacsejat la ciutat, el Plenari del Consell Municipal, com a òrgan de representació de la ciutadania de Barcelona, acorda:

Expressar el seu més sentit condol a totes les víctimes, així com als seus familiars i amics. Barcelona i la seva ciutadania està al seu costat i els dona tot l'escalf i suport.
Condemnar amb tota la seva energia aquest atac. Un més d'una llarga sèrie d'atemptats bàrbars que, de Bagdad a Orlando i Mogadiscio, passant per París, Niça, Londres, Brussel·les, Berlín o Manchester, volen imposar el terror, la por i l'odi.

Agrair als servidors públics de totes les administracions la seva ràpida i coordinada resposta, així com la cura que estan tenint de les víctimes i dels seus familiars. La ciutat vol reconèixer el suport prestat per entitats, empreses i ciutadania que, de forma proactiva i immediata, s'han posat al servei de la comunitat en aquest moment tan dur.

Constatar que ens sentim acompanyats. Des del primer moment hem rebut mostres d'estima i suport d'arreu. Ciutats i gent de tot el món que en les darreres hores ens han fet arribar els seus missatges de solidaritat.

Finalment, llançar als responsables d'aquests atacs un missatge clar i inequívoc: no ens doblegaran. Aquests atemptats covards no canviaran els valors d'una ciutat valenta. No permetrem que l'odi ni el racisme arrelin entre nosaltres. Barcelona seguirà sent una ciutat de pau, orgullosa de la seva diversitat i convivència.

La por no prevaldrà. Tornarem a voltar per la Rambla i ho farem amb llibertat i amb amor per la nostra ciutat i per la vida."




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/48415_barcelonanotepor-3.htm