logo
Imprimir
21-08-2017 | 14:15hs
•BARCELONA

Almenys 14 morts en un atac terrorista a la Rambla de Barcelona

Segons les darreres informacions la policia ja ha detingut a dos implicats, mentre que un tercer ha estat abatut a Sant Just Desvern


Una furgoneta ha atropellat diverses persones aquesta tarda a la Rambla de Barcelona, provocant almenys catorze víctimes mortals, tal com asseguren diversos mitjans, així com una vuitantena de ferits, dels quals quinze en pronòstic greu i 23 en pronòstic menys greu, com concreta Mossos d'Esquadra. Al voltant de les cinc de la tarda, prop de Plaça Catalunya, el vehicle ha envestit massivament l'elevat nombre de turistes que es trobava al lloc dels fets i ha continuat fins al mosaic de Joan Miró –Pla de la Boqueria-. En total, un recorregut de 600 metres.

Segons les darrers informacions, dos dels autors ja han estat detinguts pels agents mentre que un dels altres implicats ha estat abatut a trets per la policia a Sant Just Desvern després d'haver-se saltat un control policial a la Diagonal. Per la seva banda, aquest vespre s'ha personat a la comissaria dels Mossos a Ripoll un veí del poble, Driss Oukabir, la identitat del qual ha estat difosa aquesta tarda com un dels implicats en l'atac. El jove ha negat la seva vinculació amb l'atemptat i ha assegurat que els terroristes li havia robat la documentació.

És precisament ell qui hauria llogat la furgoneta blanca de l'atemptat, de l'empresa Telefurgo, tot i que els autors dels fets haurien llogat dos automòbils d'aquestes característiques, l'altre per fugir. Precisament, aquesta darrera furgoneta implicada ha estat localitzada per la policia a Vic, al costat d'una cadena de menjar ràpid.

A través d'un comunicat, Mossos ha confirmat que el succés es tracta d'un "atemptat terrorista" d'origen jihadista, per la qual cosa s'ha activat el protocol per abordar aquest tipus d'alarma. Estat Islàmic, a través d'un comunicat, ha reconegut l'autoria dels fets.

La policia ha realitzat un ampli desplegament i el centre de la ciutat ha quedat acordonat. Paral·lelament, Mossos ha demanat que les persones que es trobin en aquesta zona de la ciutat comtal evitin sortir al carrer.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/48346_almeny-14mort-enunatacterrori-taalarambladebarcelona-2.htm