logo
Imprimir
14-08-2017 | 14:13hs
•SALUT

Blanes allotjarà dues Jornades Extraordinàries de Donació de Sang el 16 i 17 d'agost al Passeig de Mar

El Banc de Sang ha fet una crida a la participació, ja que fins a finals d'agost els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions per poder atendre tots els malalts i accidentats


Durant els mesos de juliol i agost el Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat, ha activat la campanya d'estiu. L'objectiu és animar tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos estiuencs, un moment en què les donacions baixen a un 30% pel canvi d'hàbits de la població.

Els hospitals catalans necessitaran fins a finals d'agost 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per aquest motiu, el Banc de Sang ha fet una crida perquè els donants animin el seu entorn a donar en grup. Com que la sang caduca, calen donacions diàries per atendre els pacients i mantenir unes reserves suficients per assegurar que, en cas d'emergència, hi hagi sang suficient.

A Blanes s'han programat dues jornades extraordinàries de donació de sang que tindran lloc aquesta setmana, el dimecres 16 i el dijous 17 d'agost. El dimecres es podrà fer durant tot el dia, de 10 a 14 h i de 17'30 a 21'30 h, mentre que dijous només es podrà fer a la tarda, de 17'30 a 21'30 h. Les donacions es faran en un bus climatitzat del Banc de Sang que estarà instal·lat dimecres i dijous al Passeig de Mar, a l'alçada del Carrer Ample, comptant amb el suport de l'Ajuntament de Blanes.

Les donacions davallen un 30% durant l'estiu

Segons la llarga experiència amb què compta el Banc de Sang i Teixits, a l'estiu les donacions baixen al voltant d'un 30% respecte a la resta de l'any. La població fa vacances, les empreses i les universitats redueixen l'activitat i moltes persones canvien els hàbits, per això també deixen de donar sang. Això fa que les donacions baixin, tot i que l'activitat dels hospitals es mantingui.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments s'han programat un total de 75 campanyes cada setmana al llarg de l'estiu. També han continuat obertes les sales de donacions a 17 hospitals per assolir les 35.000 donacions que els entesos consideren que seran necessàries fins al 31 d'agost. A més a més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari per als malalts de càncer.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/48167_blane-allotjaradue-jornade-extraordinarie-dedonaciode-angel16i17dago-talpa-eigdemar-1.htm