logo
Imprimir
11-08-2017 | 22:50hs
•BAIX EMPORDà

Èxit de públic a la primera edició de les visites guiades a la subhasta del peix blau de la llotja de Palamós

Prop de 120 persones han tingut l'oportunitat de conèixer de prop el procés de subhasta del peix blau, restringit a professionals però ara obert al públic mitjançant aquesta proposta


Les espècies de peix blau que arriben a la llotja de Palamós són principalment la sardina i seitó, abundants en aquest sector litoral, d'extraordinàries qualitats nutricionals i de grans potencialitats culinàries i gastronòmiques. Tret de la gamba, són els principals productes comercialitzats al port palamosí.

Ahir dijous 10 d'agost, el Museu de la Pesca va realitzar la tercera i darrera de les visites guiades a la subhasta del peix blau de la llotja de Palamós, que enguany s'han posat en marxa per primera vegada dins el gruix de visites i itineraris patrimonials i culturals que organitza durant l'estiu aquest equipament museístic palamosí.

Prop de 120 persones, de totes les edats, han tingut l'oportunitat d'apropar-se, per primera vegada i mitjançant aquesta visita, a la subhasta del peix blau, que a diferència de la que es realitza a la tarda (també amb visites organitzades des del Museu de la Pesca) amb el peix d'arrossegament i d'armalladers, és totalment restringida i amb accés només a professionals.

Aquestes visites s'han dut a terme els dies 26 de juliol, 2 i 10 d'agost, amb la totalitat de les places cobertes. L'activitat s'iniciava a les 8 h del matí coincidint amb l'inici de la subhasta i han tingut una durada aproximada d'una hora.

Durant l'itinerari guiat el públic participant ha pogut conèixer i de la mà de la cap de llotja de Palamós, el procés de la subhasta del peix blau, mentre que el patró de la teranyina Agneta els ha apropat a les tècniques d'aquesta pesquera i les característiques tant de l'embarcació com de l'art de l'encerclament.

Les espècies de peix blau que arriben a la llotja de Palamós són principalment la sardina i el seitó, abundants en aquest sector litoral, d'extraordinàries qualitats nutricionals i de grans potencialitats culinàries i gastronòmiques. Tret de la gamba, són els principals productes comercialitzats al port palamosí.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/48096_exitdepublicalaprimeraediciodele-vi-ite-guiade-ala-ubha-tadelpeixblaudelallotjadepalamo--1.htm