logo
Imprimir
11-08-2017 | 21:35hs
•CATALUNYA

El GPPiM dona suport a la redacció del diari ABC davant les amenaces rebudes per part de la CUP

El Grup de Periodistes Pi i Margall mostra el seu suport i solidaritat amb el diari "ABC", que ha rebut amenaces per part de grups radicals vinculats a la CUP després de diverses investigacions periodístiques


El diari "ABC", en el lliure dret a la llibertat d'informació, ha publicat una sèrie d'informacions sobre l'estructura i la forma d'actuar de l'esquerra antisistema secessionista que està organitzada en grups com Arran i Endavant.

Després de la publicació d'aquests reportatges, el grup Endavant va fer públic un comunicat en el qual asseguraven que "no podem normalitzar portades com la d'ABC d'avui perquè forma part de l'estratègia repressiva de generar un estat d'opinió basat en falsedats".

També van indicar que "ni som màrtirs ni ens quedarem amb els braços creuats mirant com fan servir la seva maquinària per justificar accions repressives contra organitzacions" i "reapropiar-nos del nostre futur és possible i necessari i això ho defensarem amb ungles i dents".

Expressions com "ni som màrtirs" o "ni ens quedarem amb els braços creuats" són alguna cosa més que una vetllada advertència, entra en el terreny de l'amenaça i coacció i constitueixen una agressió inadmissible a la llibertat d'expressió, un dels pilars de qualsevol democràcia i de qualsevol Estat de Dret.

Per això, el Grup de Periodistes Pi i Margall sol·licita tant al Col·legi de Periodistes de Catalunya com a la resta d'entitats que agrupen professionals de la comunicació, com a les autoritats, que denunciïn aquest tipus d'actituds intolerables.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/48092_elgppimdona-uportalaredacciodeldiariabcdavantle-amenace-rebude-perpartdelacup-1.htm