logo
Imprimir
26-07-2017 | 09:51hs
•LA SELVA

Caldes de Malavella s'implica amb el medi ambient i s'acull a la cessió de vehicles elèctrics

El municipi signa amb la Diputació de Girona un acord de col·laboració per a la promoció del vehicle elèctric


Caldes de Malavella va rebre el passat dimecres un dels sis cotxes elèctrics que Nissan cedeix a la Diputació de Girona durant 11 setmanes. Aquesta cessió es fa perquè els municipis coneguin de primera mà els avantatges econòmics i mediambientals que els vehicles elèctrics de zero emissions proporcionen. Paral•lelament, professionals de la marca d'automòbils formaran a usuaris municipals en el maneig d'aquest tipus de vehicles.

Aquesta iniciativa forma part d'un acord que la Diputació de Girona, a través del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA), ha firmat juntament amb la marca Nissan per promocionar el vehicle elèctric. L'acord s'emmarca dins de la Iniciativa Europea del Pacte d'Alcaldes que té per objectiu reduir un 20% les emissions de CO2 per a l'any 2020.

Caldes de Malavella és un dels 196 municipis de la demarcació que té plans d'acció per a l'energia sostenible. En un futur, es preveu seguir impulsant el vehicle elèctric amb la instal·lació de punts de recàrrega, reserva de places d'aparcaments preferents per aquests vehicles, o la realització de campanyes informatives o d'incentiu per al vehicle elèctric, entre d'altres.

L'alcalde del municipi, Salvador Balliu, argumenta que és important apostar per la implantació de cotxes elèctrics perquè suposen un estalvi energètic i contribueixen a la preservació del medi ambient.
S'adjunten fotografies de l'entrega del cotxe a Caldes de Malavella amb l'alcalde Salvador Balliu i el primer tinent d'alcalde Sergi Mir.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/47005_calde-demalavella-implicaambelmediambienti-acullalace-iodevehicle-electric--2.htm