logo
Imprimir
24-07-2017 | 13:25hs
•+ NOTíCIES

Un estudiant de Girona rep una beca per cursar un doctorat a un centre de recerca de referència

Un universitari gironí ha rebut una beca per cursar un doctorat a un centre de recerca de referència a Espanya en l'acte celebrat avui a CaixaForum Madrid


La secretària d'Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela, el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, i la directora general adjunta de la Fundació Bancària "la Caixa", Elisa Durán, han lliurat aquest matí a CaixaForum Madrid els diplomes acreditatius de la seva beca als 68 candidats seleccionats a la quarta convocatòria del Programa Internacional de Beques de Doctorat "la Caixa" – Severo Ochoa i del Programa de Doctorat en Universitats i Centres de Recerca a Espanya.

«A la Fundació Bancària "la Caixa" donarem per bona la inversió realitzada si aquestes ajudes serveixen per introduir-vos en un cercle meravellós: l'enlluernament que genera coneixement i el coneixement que genera un enlluernament encara més gran. Per això, donem suport a la recerca i la formació d'excel·lència, que convertirà les dificultats d'avui en oportunitats demà», ha explicat el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró.

Doctorat en centres Severo Ochoa

Recollint el testimoni del programa de beques de "la Caixa" per cursar un doctorat internacional en Biomedicina, l'entitat va posar en marxa el 2013 un nou programa internacional per cursar un doctorat en centres de recerca espanyols acreditats amb el segell d'excel·lència Severo Ochoa.

En la quarta convocatòria del Programa Severo Ochoa, s'han atorgat 48 beques, que es distribuiran en 20 centres acreditats amb l'esmentat segell d'excel·lència:

1. Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS)
2. Basque Center for Applied Mathematics (BCAM)
3. Centro Nacional de Biotecnología (CNB)
4. Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC)
5. Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO)
6. Centre de Regulació Genòmica (CRG)
7. Estación Biológica de Doñana (EBD)
8. Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE)
9. Institute for Research in Biomedicine (IRB Barcelona)
10. Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC)
11. Institut Català de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
12. Institut Català d'Investigació Química (ICIQ)
13. Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
14. Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
15. Instituto de Ciencias Matemáticas (ICMAT)
16. Institut de Física d'Altes Energies (IFAE)
17. Institut de Física Corpuscular (IFIC)
18. Instituto de Física Teórica (IFT)
19. Instituto de Neurociencias de Alicante (IN)
20. Institut de Tecnologia Química (ITQ)

Els ajuts estan dirigits a estudiants de qualsevol nacionalitat. Un d'aquests estudiants és gironí:

Marc Vila ha destinat la seva beca "la Caixa"-Severo Ochoa a la realització d'un doctorat en Física Teòrica a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. Graduat en Nanotecnologia, centra la seva recerca en la spintrònica i la dinàmica d'espín en materials de Dirac com grafè o aïlladors topològics. Actualment està enfocat en com un senyal de spin injectada decau en el temps en una fulla de grafè (de dues capes) i en fenòmens futurs com l'efecte de la sala de spin o el parell d'òrbita de spin.

En aquesta convocatòria s'han rebut 1.899 sol·licituds, davant de les 1.472 de l'edició anterior. Dels becaris seleccionats, 24 són espanyols i la resta estrangers: Itàlia, Xina, Iran, Alemanya, Argentina, Àustria, Colòmbia, Egipte, Estats Units, Holanda, Índia, Polònia, Regne Unit, Sèrbia i Ucraïna. Són 31 homes i 17 dones, amb una edat mitjana de 24,9 anys. Pel que fa a les especialitats, física, MB 11 becaris, encapçala el rànquing, seguida de química y bioquímica (8 becaris).

Les beques tenen una durada màxima de quatre anys i cobreixen les quotes de la Seguretat Social, i també una assignació mensual i una altra d'anual per a despeses extraordinàries. El cost total per beca és de 113.500 euros.

Doctorat en Universitats o Centres de Recerca a Espanya

L'Obra Social "la Caixa" ha convocat 20 beques per ampliar estudis universitaris amb un doctorat en una universitat o un centre de recerca a Espanya.

Els becaris d'aquesta convocatòria, seleccionats entre 429 sol·licituds, són 11 homes i 9 dones de 12 províncies diferents, amb una edat mitjana de 25,7 anys, que faran el seu doctorat en 15 universitats. Les que rebran més estudiants són la Universidad Carlos III de Madrid, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i el Basque Center on Cognition, Brain and Language. Les disciplines més sol·licitades entre els becaris són enginyeria i tecnologia (4) i biomedicina (3).

Les beques tenen una durada màxima de tres anys i la dotació econòmica màxima de la beca és de 115.500 euros. Aquestes beques ofereixen, entre altres beneficis, oportunitats complementàries de formació en habilitats transversals i incentius en acabar la tesi, entre d'altres.

En termes generals, la convocatòria inclou totes les àrees del coneixement i està dirigida a estudiants espanyols llicenciats i graduats universitaris.

35 anys de beques "la Caixa"

Les beques de "la Caixa" tenen el reconeixement unànime de la comunitat científica i acadèmica. El rigor en el procés de selecció dels estudiants i el volum i la importància econòmica de les beques han consolidat el programa de "la Caixa" com un dels més importants dels finançats per institucions privades de la Unió Europea.

Més enllà del nombre de beques i de la seva dotació econòmica, el programa de beques de "la Caixa" es caracteritza per l'atenció permanent als seus becaris, que passen a formar part d'una xarxa social, l'Associació de Becaris de "la Caixa", que els identifica com un col·lectiu amb un alt nivell de formació.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/46859_une-tudiantdegironarepunabecapercur-arundoctoratauncentrederecercadereferencia-2.htm